sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Mintunvihreää maaliskuuhun

Lähdin jälkijunassa mukaan Sukkalaatikko 2019-haasteeseen, jossa on tarkoitus neuloa 12 paria villasukkia vuoden aikana. Maaliskuussa intouduin virkkaamaan sukat neulomisen sijaan. Sukkalaatikkoa en vielä omista, mutta jokin kässälaatikko voisi sopia hyvin siihen tarkoitukseen.


Näiden pitsisukkien ohje löytyi Novitan sivuilta ja malli on nimeltään Päiväunia. Alkuperäisessä ohjeessa sukkiin on käytetty Nalle-lankaa, mutta halusin kuluttaa runsasta lankavarastoani ja korvasin Nallen kaksinkertaisella Filcolanan New Zealand lammeuld-langalla.

Sukkien toteutus virkkaamalla on nopeaa ja vaivatonta ja tämä oli aika kevyt aloitus haasteeseen. Ekat virkatut sukkani lienevät tehty omalla Sirpukan versosukat -ohjeella. 

Olen valmistautunut hyvin tähän Sukkalaatikko-haasteeseen, nimittäin eilen noudin Adlibriksen kirjapaketin. Netti on pullollaan ohjeita ja käsityölehdissä niitä on lisää,  mutta Lumi Karmitsan ja Niina Laitisen kirjat on sellaisia, mitkä on pakko saada. Karmitsan Muhkeat sukat-kirjassa oli paljon veistoksellisia sukkia ja mukavia oivalluksia. Kuviin oli panostettu. Niina Laitisen Satumaiset silmukat-kirjassa oli ilokseni ohjeita sekä lapasiin että sukkiin. Molempien kirjojen ohjeissa oli käytetty tuttuja lankoja. Vaikka Muhkeat sukat-kirjaa mainostetaan, että sopii erityisesti paksujen lankojen ystävälle, niin ohjeissa käytetyt langat oli Seiskaveikan vahvuisia. 

Tällä hetkellä puikoilla on Hipsulaisen karuselli-sukat huhtikuun Sukkalaatikko 2019-etappia ajatellen. Ja pian alkaa Tavaroiden taikamaailman Johannan luotsaama Tajunnanvirta-KAL.
Yhteisneulonnasta tulee jännää - sukat muodostuvat valmiin ohjeen sijaan vihjeistä, mikä antaa neulojalle vapauksia toteuttaa luovasti. Ja mikä parasta, yhteisneulontaan voi kuluttaa jämälankavarastoja.

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!