maanantai 22. huhtikuuta 2019

Ikivihreä pipo

Pipon neulontaa varten olin tilannut Adlibriksesta kokeeksi keväistä Adlibris Alpaca Cloud-lankaa lempivärissäni. Pääsiäisen korvilla intouduin testailemaan lankaa. Kerässä on 50 grammaa ja rakenteeltaan lanka on neulosputkiloa, jossa on pörröinen pinta. Lanka on pehmeää, kevyttä kuin hattara ja sitä pystyi purkamaan. Purettavuus on hyvä ominaisuus, jos on sellainen neuloja kuin minä, että tykkää lähteä tekemään hetken mielijohteesta näppituntumalla...

Eka viritelmä/ pipon alku oli Kotiliesi Käsityö 3/2019-lehden ohjeella. Vastaavassa pipossa oli käytetty lankana Sandnes Kosia ja neulepinnassa viuhkakuviot oli väljemmin aseteltuina. Seurailin ohjetta, mutta omasta piposta uhkasi tulla melko jätti lankavalinnan vuoksi. Pipon reunan 1o 1n-joustinneuleesta tuli tosi epätasainen.


Toiseen koitokseen sovelsin lehden ohjetta. Tein joustinneuleen oikeat silmukat takareunoista neuloen. Näin jäljestä tuli huomattavasti tasaisempi. Lehden myssyohjeen viuhkakuviot siirsin myös omaan pipooni, sillä ne muistuttivat pajun lehtien alkuja. Ohjeessa viuhkat oli sijoiteltu väljemmin, mutta neuloin kerroksiin nähden viuhkat tiheämpään, jotta saisin niitä mahtumaan enempi neulepintaan (pienen pään kun omaan).  


Pipoon meni lankaa alle 50 g ja toisesta kerästä suunnittelin neulovani lapaset pipolle kaveriksi. Lopputulos yllätti positiivisesti ja tästä tuli hetkessä ikivihreä lemppari. Mitä muuta väriä kevääseen kaipaisi kuin vihreää?          

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!