perjantai 6. toukokuuta 2016

Sirpukan versosukat


Mistä on Sirpukan versosukat tehty?
Ei tarvittu kuin tämä ihana vuodenaika vihreine versoineen, tuntemattomasta retroneulelehdestä irtaantunut sivu täynnä virkkausmalleja ja kerä Lankamaailmasta ostettua Trekking XXL 100g Zitron-herkkulankaa. Näistä elementeistä alkoi kehittyä ajatus kepeistä, virkatuista, lyhytvartisista kesäsukista täynnä elinvoimaa huokuvia värisävyjä. 

Keväistä tunnelmaa ja vehreyden alkavaa kukoistusta, mikä toimi lähtökohtana Sirpukan versosukille :)
Julkaisin jo aiemmin ohjeen näistä versosukista täällä blogissa, joten linkin takaa löytyy sukan perustiedot. Malli on yksinkertainen ja nopea toteuttaa. Ajattelin vielä kokeilla Nalle-langan soveltuvuutta ohjeeseen ja varren kerrosmäärän kasvattamista polvisukiksi saakka. ;)

Projekti oli todella mutkaton: en piirrellyt luonnoksia paperille vaan aloin suoraan virkata ja kokeilla, mitä langasta tulee. Virkattu kuvio löytyi vanhoista, irtonaisista käsityölehden sivuista, joita olin vaalinut aarteen tavoin vuosi tolkulla kaapin perukoilla. 

Ihastuin, kun lanka eteni kauniisti liukuvärinä viuhkamaisessa virkkuumallissa. Välillä uppouduin ajattelemaan satua Jaakko ja pavunvarsi - langassa tuntui olevan niin paljon itua ja voimaa kuin valtavassa pavunvarressa. 


Ainoa pähkäilyn aihe oli kantapäät, sillä en ollut koskaan virkannut sukkien kantapäitä - lähinnä kantapään hahmottaminen (millainen sen kuuluisi olla) tuotti vaikeuksia. Vaan niin netti tarjosi ratkaisuja kavennusten tekoon.

 
Koska näissä sukissa on kevättä niin väreissä kuin ajatuksen tasolla, niin päätin osallistua myös tällä postauksella Silmukan ytimestä- haasteeseen. Toukokuun haasteen aiheena oli tietysti kevät. 

Kannattaa käydä tutustumassa kyseiseen sivustoon - siellä annetaan joka kuukausi uusi teema minkä tahansa käsityön valmistamista varten. Haaste on leikkimielinen ja antoisa, ja kuukauden lopussa pääsee kurkkaamaan, mitä muut haasteeseen osallistuneet ovat saaneet aikaan samasta aiheesta. 


Tänään sattui niin ihanasti, että sain kauan kaipaamaani kuvausapua. Lähdettiin kaverin kanssa uusitun pururadan tuntumaan kuvaamaan vastavalmistuneita versosukkia.

Osallistun tämän postauksen ensimmäisellä, kaverin nappaamalla mainiolla otoksella myös omaan kuvahaasteeseen: jokin aika sitten haastoin itseäni ja muita kuvaamaan valmiita töitä muualla kuin tutussa ja turvallisessa kotiympäristössä. Lisää infoa kyseisestä Kutimet kotoa kauempana-haasteesta löydät linkin takaa tai blogisivun oikeasta reunasta klikkaamalla. ;) 

 
Puukin taisi olla pihkassa näihin sukkiin. :)

4 kommenttia:

 1. Siellä jossain on näköjään myös ollut yksi "uneton"! Tosi kivat sukat olet tehnyt! Täytyy kokeilla. Joku kevyt, ehkä
  tekokuitulanka voisi sopia!Oikein ihanaa kevättä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa kevättä myös Sinulle! :)

   Totta, blogijutut tempaisee välillä niin mukaansa, ettei tajua kelloa katsoa ja toisaalta pimeäkin tulee myöhemmin niin ajankulua ei hoksaa! :) Tähän sukkamalliin sopii varmasti useammanlaiset langat, ehkä jopa puuvillakin?

   Poista
 2. Tosi hienot sukat, täytyy käydä katsomassa ohjekin, jos vaikka osaisin tehdä tuollaiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannattaa kokeilla, ei oo ollenkaan vaikeat, kantapäässä joutuu vähän sumpliin silmukkamäärän kanssa, mutta siitäkin selviää. ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!