keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Käsityökirjahaaste/ kirja 1/7: Terrakotta SEINÄKUKKA-pusero
Ohje: Terrakotta SEINÄKUKKA/ omA KOPPA, NELIÖ - Virkattuja variaatioita/ Virpi Marjaana Siira
Lanka: Novita Kolibri (kirjassa käytetty 7 veljestä)


Jokin aika sitten päätin lähteä mukaan Abstrakti-blogin käsityökirjahaasteeseen.
Viimeinkin olen saanut haasteen käyntiin ja ekan kirjan "korkattua". 

Tartuin ensitöikseni Virpi Marjaana Siiran inspiroivaan kirjaan omA KOPPA, NELIÖ - Virkattuja variaatioita. Rakastan yli kaiken Virpin kirjoja ja hänen tapaa lähestyä virkkausta: kirjat on todella konkreettisia töiden suhteen ja runsaskuvaisia. Ja mikä ihaninta - ei pitkää ohjepötköä, mihin silmät turtuisi alta aikayksikön. Virpin kirjat antaa vapautta varioida, mikä sopii hyvin tällaiselle, joka ei piittaa ohjeiden orjallisesta noudattamisesta.

Kirjasta oli helppo valita työ. Olin aiemmin kokeillut virkata Terrakotta SEINÄKUKKA-puseroa, mutta lanka oli turhan paksua eikä puserosta tullut ollenkaan sellainen kuin oli tarkoitus.. vaikka nätti ja käyttökelpoinen tulikin. Uudella innolla tartuin samaan ohjeeseen, mutta lankana tällä kertaa Novitan Kolibri (jälleen kerran heräteostoksena hankittua lankaa). Puseron ihanimpina yksityiskohtina on helmassa sivuilla ja hihoissa olevat pienet kukkaruudut.  Kolibri osottautui vahvuudeltaan sopivaksi langaksi. Murehdin  etukäteen, miten langan värit asettuisi puseroon, sillä Kolibrin värit oli aika moninaisia - vuorottelevia kesäisiä, kiiltokuvamaisia sävyjä... Joihinkin kohtiin tuli yhtä väriä mun makuun "liikaa" muodostaen länttejä, mutta opettelin katsomaan puseroa kokonaisuutena.

Puseron teko oli suhteellisen nopeaa tai ainakin se tuntui siltä, kun työ muodostui paloista. Jännitystä riitti, kun lanka uhkasi loppua kesken... mutta onneksi niin ei käynyt, sillä Kolibria tuossa sävyssä ei näyttänyt löytyvän enää mistään. Lyhkäsemmät hihat olisi olleet turhan tylyt.
Puseron värit ei ole ihan mun lemppareita (turhan hempeää rokkia rakastavalle), mutta kyllä ne pian kukkaan puhkeavaan luontoon sopi. ;) Osallistunkin tällä keväisellä/kesäisellä neulepostauksella käsityökirjahaasteen lisäksi Kutimet kotoa kauempana- kuvahaasteeseen. 
 
Enempi tietoa haasteesta löytyy linkin takaa tai sivun oikeasta reunasta. Kannattaa kurkata, jos ihmetyttää, mikä tämä tällainen haaste on! ;)
          

4 kommenttia:

 1. Ihana paita. Ja värit on just mun mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värien puolesta on ainakin tosi kesäinen. Puseron malli on kyllä kiva, ehkä vielä teen toisenkin ihan yksivärisenä esim. räväkkään punaisena, jos joskus taas innostuu.. :)

   Poista
 2. Hauska variaatio tästä puserosta. (: En ole tällaista monivärilangasta tehtyä vielä bongannutkaan. Toimii kivasti. Värit ei kyllä miunkaan silmään ole ne ideaaleimmat mutta välillä on lupa poiketa totutusta.

  VastaaPoista
 3. Kiva pusero ja värit.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää kktorstai päivää sulle.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!