tiistai 3. toukokuuta 2016

Pörriäispipo ja -kauluri
Malli: ei ohjetta, vapaasti virkattu 
Lanka: 2 x Lisa Gründl uni-akryylilanka/ Lankamaailma
Virkkuukoukku: nro 3

Viime kuun Silmukan ytimestä- haaste pureutui pastelliväreihin ja tässä kuussa jatkoin kuin puolivahingossa pastellivärien käyttöä. Aiheena oli nimittäin yksinkertaisesti kevät. Koska en liiemmin tykkää hempeistä väreistä, niin uhastakin halusin "tuhota" heräteostoksena hankitun, banaaninkeltaisen Lisa Gründl uni- langan. Sen kaveriksi sopi musta lanka kontrastia tuomaan. 

Kevät toi, kevät toi muurarin, maalarin... mitä muuta? 
 AMPPARIT, PÖRRIÄISET, KIMALAISET, MEHILÄISET. Siinäpä vastaus haasteeseen: virkattuja raitoja amppareiden väreissä. Kevät tuo kepeämmät kelit, joten kuopus tarvitsi kevätpipon ja ehdottomasti värikkäällä, kenties 80-lukuakin henkivällä raitakuosilla. Mustan ja keltaisen yhdistelmä kuvastaa luonnon lakien mukaan vaaran värejä, joten ampparipipo päässä muksu taatusti erottuu! ;)


Pipo syntyi rennoin ottein pylväitä virkkaamalla päälaelta alaspäin. Korvaläpät virkkasin suoraan pipon reunaan. Korvaläpistä tuli mielestäni veikeät ja päähän tupsahti mielikuva sitruunalaukusta. Nauhat oli pakolliset - sovitusvaiheessakaan ei lakki tahtonut pysyä vauhtivesselin päässä. 

Lankaa jäi yllin kyllin, joten kauluri syntyi samaan syssyyn pipolle kaveriksi. Virkkasin aluksi alaosan (hartian seutu) kasvattamalla neliötä ja jatkoin yläosan (kaulan alue) tekoa alhaalta ylöspäin kavennuksia tehden.

 
Kyseessä oli helppo ja nopea perustyö. Mielessä pörräsi kyllä koristusten, esimerkiksi siipien tai tuntosarvien lisääminen, mutta yksinkertaisuus oli tällä kertaa hunajaisempaa kuin liian täyteen ahtaaminen. 


 Illalla käytiin ulkoilemassa ja testaamassa pipon ja kaulurin toimivuutta. Ei tuntunut kutittavan ja lämpimänäkin oli poika pysynyt, tosin kypärämyssyn kera vielä tämmesillä keleillä. :)
   
   

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!