perjantai 29. joulukuuta 2017

Vuosi väriterapiaa: Yönsininen marraskuu


Vuoden alussa lupailin Vuosi väriterapiaa-haasteen tiimoilta pysytellä villasukkien teossa. Vuoden lopussa tällaiset lupaukset kyllä muistuu elävästi mieleen... Olkoon tämä Yönsinisen marraskuun haastetyö esimerkkinä siitä, että jotkut lupaukset on tehty rikottaviksi. 

Marraskuun haastetyötä varten hamstrasin vuoden mittaan Novitan Fluffy-lankaa - se muistutti vähän samaisen yrityksen aiempien vuosien Teddy-lankaa, mutta on todella kevyt, pehmeä ja ilmava. 

Löysin lankaan sopivan neuletyöinspiksen etsy.com-sivustolta. Täytyy tunnustaa, etten edes tiedä, mikä kyseinen sivusto on, mutta sieltä löytyy kalliin hinnoin varustettuja neuleita. Törmäsin siellä neulottuun viittaan, missä on osittain yhteneväiset kädentiet etu- ja takakappaleen kanssa. Varsinaiset hihat alkavat vasta kyynärpäiden kohdilta. Tämän mallinen neule on loistava leveähihaisten paitojen kanssa, kun hihat mahtuu nätisti alle, mutta varjopuolena on taas se, että neuletta ei voi laittaa takin alle (kokeilin jo).

Pelkän kuvan perusteella aloin neuloa oman pään mukaan nro 8 puikoilla mustikkaisen tummaa Fluffy-lankaa. Ensimmäiseksi tein hihat, mitkä yhdistin sitten pyöröpuikoilla aloittamaani etu/takakappaleosioon. Käytännössä kaikki osat neuloin pyörönä. Kavennukset aiheuttivat päänvaivaa, kun neuletta ei pystynyt sovittelemaan kesken työn niin, että se olisi laskeutunut rennosti päälle. Kaikki tapahtui siis tuurilla - ei niinkään taidolla. Neulos on 1 o 1n-joustinneuletta ja väliin olen neulonut 5 kerrosta oikein kolme numeroa pienemmillä puikoilla. Kaikki kavennukset tein ylivetokavennuksina.

Valmis työ vaati neuleen kastelemisen, jotta neulos vähän aukeaisi ja venyisi toivotunlaiseksi. Lopputulokseen oon jokseenkin tyytyväinen, eikä kavennukset ilokseni erotu liikaa tummasta langasta. Etsyssä tämän mallinen neule kulki viitan nimellä, mutta miellän omani paremminkin puseroksi, mikä on helppo yhdistää väriin kuin väriin ja passaa hyvin niin mekon, hameen kuin housujenkin kaveriksi.

Neulekuvasta tuli vähän nostalginen ja vintage-henkinen, kiitokset veljelle kuvan ottamisesta! Arvelen, että tämä on viimeinen postaus tälle vuodelle, joten toivotan kaikille ihanaa ja antoisaa tulevaa vuotta! LIVE, LOVE, LAUGH and KNIT! :)
   
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!