maanantai 25. joulukuuta 2017

Sydämelliset patalaput


Kesällä ihastelin instagrammissa Tavaroiden taikamaailman Johannan 
virkkaamia tiskirättejä, joissa oli sydänkuvio. Kalastelin ohjetta ja se löytyy youtubesta hakusanoilla "happy berry crochet hearts"... Happy berry crochetilta löytyy muitakin ihania ja ilmaisia virkkausohjeita, kannattaa käydä kurkkimassa! 

Sydänkuviolla toteutin kaksi kirjovirkattua patalappua joululahjaksi muksun perhepäivähoitajalle. Käytin Novitan lankoja, tällä kertaa neutraaleja harmaan sävyjä, kun en ollut varma, onko perhepäivähoitaja räikeiden värien ystävä. Epähuomiossa ostin merketin hyllyltä vaalean harmaan Isoveli-langan seuraksi tummanharmaata "muka Isoveljeä" - se olikin Tuomas-lankaa! Yllättävän hyvin langat kuitenkin passasi yhteen, vaikka lankojen paksuudessa oli vähän heittoa. Patalappuja hypistellessä tosin huomasi, että langat on koostumukseltaan erilaisia, mutta ajatus on tärkein. Käytin aika pientä virkkuukoukkua (2,5), jotta patalapuista tulisi tiiviit.

Patalapuista jäi semmoinen kutkutus, että näitä pitää virkata ehdottomasti lisää ja eri väreissä. Käytön lisäksi nämä piristäisivät keittiötä. Samaisella sydän-kuviolla on tulossa laukku lokakuun Vuosi väriterapiaa-haasteen tiimoilta. Siitä lisää ensi vuoden puolella!

Tämän postauksen myötä toivotan sydämellistä ja tunnelmallista joulun aikaa blogin lukijoille ja vierailijoille! :)

5 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!