maanantai 24. huhtikuuta 2017

Vuosi väriterapiaa: Limenvihreä huhtikuu


Esittelin viime viikolla täällä blogissa ensimmäisen Titanium-huivini. Nyt on luvassa toinen tuotos Vuosi väriterapiaa-haasteen tiimoilta. Huivimalli on Heidi Alanderin suunnittelema ja ohje löytyy Ullan neulesivustolta.


Kuukauden väriksi olin valikoinut kevääseen sointuvan limenvihreän. Olen kaikkien vihreiden sävyjen ystävä ja kyseinen väri on mulle ikivihreä kestosuosikki. Näin kevään korvalla olen haaveillut keittiön maustamisesta limenvihreillä sisustusjutuilla, sillä meillä on mustat keittiökaapit... Lime ja musta korostaa hyvin toisiansa. 


Kuukauden vuosiväriterapiaa-työnä neulotusta Titanium-huivista tuli mielettömän pehmoinen... Alunperin oli puhe pidättäytyä sukkien teossa, mutta langan olemus vei mennessään - halusin tästä langasta ehdottomasti huivin kaulaa lämmittämään eikä sopivaa sukkamalliakaan tuntunut löytyvän. Ja kerrankin olen onnistunut loihtimaan yksivärisen työn värirunsauden sijaan.


Lanka on Adlibriksestä hankittua Järbon Alpacka Soloa. Langan oli tarkoitus kuulua vasta toukokuun värihaastetyöhön, sillä värin nimi oli hullunkurisesti passioninkeltainen. Kun paketti saapui, sisältä paljastuikin kaksi kerää limeä! Murrettua limeä! Vaikka väri ei ollutkaan ihan odotettu, palveli lanka hyvin tämän kuun haastetta. 

Lankaa meni tarkalleen kaksi kerää, yli jäi vain pari metriä... Jännitystä siis piisasi "loppumetreille" saakka. Käsialan ja puikkokoon vuoksi lisäsin kaksi mallikertaa silmukkamäärään ja näin kerroksiakin syntyi enempi. Oli ilo huomata, että puikoista ja langan paksuudesta huolimatta ohje on helposti sovellettavissa ja huivia voi "kasvattaa" oman maun mukaan niin isoksi kuin tahtoo. 


Pidän suunnittelijan huiville antamasta nimestä. Nimi on peräisin David Guettan ja Sian kappaleesta Titanium, ja se symboloi vahvuutta ja kykyä selviytyä vaikeista asioista. Tähän ajatukseen kiteytyneenä limenvihreä sopii huiviin täydellisesti - vihreä kuvastaa minulle uutta alkua. Kevät on aina uusi alku uudelle kesälle... Se mitä kesä tuo tullessaan huolettaa toisinaan, koska moni tärkeä asia on yhä auki. Olen silti toiveikas, vaikka titaanin lujuutta ja kestävyyttä tullaan varmasti tarvitsemaan monessa asiassa. Ehkäpä Titanium-huivi kaulassa muistuttaa pysymään lujana, vaikka pehmoinen onkin. ;) 

10 kommenttia:

 1. Ihana huivi, kauniita kuvia! Ja meillä on yhteinen lempivärikin <3 - etenkin limenvihreä on aina ollut ihan suosikkivärejäni, muiden vihreiden sävyjen lisäksi. Kiva uusi vihreä sävy myös blogissasikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, metsässä oli mukava käydä jälleen kuvaileen. :)

   Blogin ilme on ollut useaan otteeseen työn alla kun olen ollut kokonaisuuteen tyytymätön, uskoisin tämän olevan nyt lopullinen versio viimeinkin.. ;)

   Poista
 2. Tämä on kyllä ihanan värinen! Lime on kivan pirtsakka. (: Miulla yksi limenvihreä kynttilä vetelee viimeisiään tässä pöydällä, sopii hauskasti tummanvioletin kynttilän kaveriksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon kans väriin ja lankaan tyytyväinen vaikkei ollutkaan aivan se passioninkeltainen mitä ootin. :D Lime ja tummavioletti on varmasti hyvä parivaljakko, tuli heti mieleen jotkut kirjoneulesukat tuolla yhdistelmällä.. :)

   Poista
 3. Upea huivi ja ihana kuvaustausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Metsä on aina hyvä paikka kuvata ja näin keväällä varsinkin, kun valoa taas riittää. :)

   Poista
 4. Tosi kaunis huivi ja ihastuttavan keväinen limen sävy. Mukavaa symboliikkaa olet liittänyt huiviin. Valoisaa kevättä!

  VastaaPoista
 5. Ihanan värinen ja kaunis huivi. Itse en noin taitava ole.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ohje on tosi helppo ja ihan perusneuletietämyksellä selviää, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla jos malli kiinnostaa. ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!