sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vuosi väriterapiaa: Keltainen toukokuu


Vuosi väriterapiaa-haasteen toukokuu koittaa huomenna... ja aika synkältä tuo kevät näytti yhä tänään kuvia napsiessa tästä "keltaisen toukokuun" aikaansaannoksesta. Räntää satoi niskaan usvaiselta taivaalta, mutta olipa mukava saada tällaiset väripiristesukat kontrastiksi takatalven harmauteen.


Keltainen on voimakas ja energinen väri, jota en yleensä suosi töissäni yksinään vaan vaatii aina toista väriä rinnalle. Nyt kuitenkin tein melkoisen poikkeuksen, kun langan sävyksi valikoitui sähäkkä ja shokeeraava neonkeltainen - kenties keltaisista se kylmin. Kyllä loistaa ja on haastava väri kuvata!


Neonkeltaista oli myös vaikeaa virkata - minulla ei ole migreeniä, mutta silmiin lanka otti niin, että virkkausta piti harrastaa hämärässä. Sukan malli on itsekehittelemä. Neljän kerroksen mallivirkkaus on peräisin retrosta käsityölehdestä, mistä ei ollut jäljellä enää kuin muutama rispaantunut sivu. Sukan kärki ja kantapää on tehty puolipylväillä.


Jos joku tahtoo kokeilla näiden sukkien virkkaamista, kirjoitan ohjeen pyynnöstä Sirpukan neuleohjeet-sivustolle. Lankana olen käyttänyt kolmen kerän verran Lisa Gründl-lankaa (www.lankamaailma.fi) ja virkkuukoukkua numero 4. Langasta löytyy myös murretumpia sävyjä ja sukat pystyy toteuttamaan myös ihan toisesta langasta, jos akryyli ei nappaa.

Ai niin, pohdin sukille nimeä. Miten olisi kevään kunniaksi Narsissit tai Kevätesikot? :)

Tämän postauksen myötä toivotan blogini lukijoille ja vierailijoille iloista vappua! 

7 kommenttia:

 1. Siis apua, keltaiset? Mun silmissä kirkkaan vaaleanvihreät. :D Noh, neonvärit tekee helposti tepposia. Nätit sukat kyllä, mutta en ois osannu oikeaa väriä kuvasta sanoa! Varmasti livenä ihan eri kuin linssin läpi. Ja enemmän tulee ne esikot kuin narsissit mieleen näistä. (: Kyllä on vappusäässä villasukat olleet ihan tarpeelliset ainakin meilläpäin tänään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä nää neonkeltaiset on, mahdottomat kuvattavat,ekasta ja vikasta kuvasta huomaa kuinka varpaankärjet oikein hohkaa. :D Kieltämättä neon herkästi vihreään taittaa kun on kylmän sävyinen, ulkona oli myös synkkää kuvaushetkellä niin valoa kuvausta varten ehkä liian vähän... no nyt onneksi aurinko paistaa sopivasti, kun tänään alkoi instassa neulekuvahaaste2017. :)

   Poista
  2. No on kyllä suorastaan hehkuvat sukat. :D Ja ihana aurinkoinen päivä tänään, onneksi. Ulkona on tullut oltua. Itsekin tuon haasteen noteerasin, mutta ei nyt oikein napannut, kun oli niin hankaliakin aiheita seassa. Tyydyn katselemaan toisten kuvia! :)

   Poista
 2. Neonvihreiltä minustakin näyttivät! ;) Upeaa virkkaustyötä kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla on samaista lankaa myös neonvihreänä, siitä tulossa neulehuppari yhdessä mustan langan kanssa. ;)

   Poista
 3. No onpas kivat virkkuupolvarit! Nämä on pakko tehdä, ihan kertakaikkinen pakko. Odotas vaan, kohta pukkaa meilläkin esikkoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa jos inspiroiduit, kirjoittelen ohjetta kunhan vaan kiireiltäni ehdin. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!