sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Hellehattu


 Ohje Novita/ Lahjalehti
Lanka Novita Kartano (alle kerällinen)
Virkkuukoukku 2,5
 
Koin mukavan yllätyksen viime viikolla, kun posti toi Novitalta lahjalehden. Lehti oli täynnä kutkuttavan kivoja ohjeita, ja hetken huumassa päätin oitis tarttua virkkuukoukkuun. Ihastuin lehden kannessa olevaan hellehattuun ja lankaakin oli jo valmiina, tosin ohjeesta poiketen liilan värisenä. Työ oli helppo toteuttaa, mutta hatun valmistuttua kävin mielessäni kiivasta kamppailua: Kehtaanko käyttää? Onko lakki liian mummumainen vai kenties lapsellinen? 

Oli miten oli, tehty mikä tehty ja päätin rohkaistua ja opetella tätä hellehattua käyttämään uhastakin :P (ei liene hyvä kulkea auringon paahteessa ilman päähinettä). Yllättävän hyvin lakki kuitenkin sopi rock-henkisen topin kaveriksi. Virkatessa taisin olla hieman liian kireäpipoinen kahden viimeisen kerroksen kohdalla, sillä reuna rullaantui... vaikka efekti ei ollutkaan  toivottu, ei se hatun yleisilmettä pilaa -  ehkä jopa kohentaa?  


Lenkkipolun varrelta bongasin eilen rehevän koiranputkiniityn, mikä näytti kerrassaan upelta ja taianomaiselta keskikesän yöttömän yön lähestyessä. Tänään palasin takaisin napsimaan kuvia pitäen mielessä Kutimet kotoa kauempana-haasteen.
Kuvaajaa en kiireiltänsä onnistunut saamaan mukaan, joten tuli sellaisia sattuman varaisia, omalla kädellä kurkotettuja "selfie-kuvia". :) 
     
  

2 kommenttia:

  1. Kaunis hattu, kyllä tuota kehtaa käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, väri on kyllä yksi mun lemppareista! :) Toisenkin voisi virkata mustana (voi tosin olla tukala), niin ei oo niin hempeä. :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!