perjantai 25. maaliskuuta 2016

Maatuskapipo

 
Maatuskapipo


Pääsiäisen kunniaksi saatoin loppuun pari kuukautta sitten aloittamani peruspipon. Pinkki lanka on Gull garnin - deilig mykt strikkegarn-lankaa (lankamaailma.fi). Väri vei niin mennessään, että neuloessa saatoin kuvitella maatuskan pipoon: kaikenlaisia maatuska-aiheisia pitsivirityksiä, kankaanpalakokeiluja ja muuta tuli tehtyä, mutta silmukoiden jäljentäminen omasta päästä osottautui toimivimmaksi vaihtoehdoksi. 

Joskun oon tehnyt ristipistoja neuleeseen - silmukoiden jäljentäminen ei ollut kovin tuttua vaikkakin helpompaa kuin ristipistot. Tein ekaksi pelkän maatuskan, mutta innostuin jäljentämisestä niin, että pitihän sitä seuraksi jonkin sortin kiehkurat kasvit tehdä. ;) Ja omasta päästä tietysti, mallista katselu olisi ollut liian tuskallista...

Venäjän maa antoi lapsilleen vanhoja mummoja, ja niiden sisällä on uusia mummoja... Maatuskat on ihania eikä niitä voi koskaan olla liikaa!

Mulle tää pipo on pääsiäisaiheinen, koska jostain syystä pienenä oon hassusti ajatellut, että maatuskat on sama asia kuin trullit - molemmilla huulipunat poskilla ja värikästä vaatetta yllä, yhdennäköisyyttä siis? :D Huomenna on lankalauantai, mitä odotan innolla, sillä meillä päin trullit kiertää tuolloin.

Kotiseutuni lankalauantain perinteisiin kuuluu myös hämärän tullen poltettavat pääsiäiskokot. Ennen on uskottu, että pääsiäiskokot karkoittaa noidat ja pahat henget. Mun kevät ei tuu ilman pääsiäiskokkoajelua, tunnelma on aina taianomainen, kun pimeän tullen pelloilla näkyy isoja, oransseina hohkaavia kokkoja joen molemmin puolin. Rakastan myös ulkoilman tuoksua, kun seuraavana päivänäkin poltettujen ja kyteneiden kokkojen/ maan tuoksu kantautuu kauas. :) 

Näiden sanojen myötä ja alla olevan kuvan kera toivotan tunnelmallista pääsiäistä!
      

2 kommenttia:

 1. Oi, kylläpäs se onkin pirtsakka pipo :) Maatuskat on kivoja, nykyään taitaa olla erilaisin maalauksin tehtyjä. En muista kersana nähneeni muita kuin niitä perusmaatuskoja.

  T: Sny18

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi epäilin värin yhteensopivuutta käyttäjänsä kanssa, mutta niin sitä voi ihminen erehtyä. Tuossa langassa on sellainen jännä hohde/kiilto, mikä korostaa väriä entisestään. :) Maatuskoja on kyllä nykyään jos jonkinmoisia, ebayssa kun joskus on selaillut, niin onpa presidenttejäkin tullut vastaan.. no en ihan sellasia kyllä hyllylle ottais könöttää, rajansa kaikella. :P

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!