maanantai 28. maaliskuuta 2016

KUTIMET KOTOA KAUEMPANA - kuvahaaste käsityöbloggaajilleKaikenlaisia haasteita käsityöblogien keskuudessa on ollut ja on edelleen meneillään, mutta mahtuisiko mukaan vielä yksi? Tää ei oo liian rankka haaste ja toteutan tätä yksinäni, jos muut ei innostu. ;)

MITÄ? 
Haastan kuvamaan valmiita tekeleitä (voi olla muitakin kuin neuletyöt)MUUALLA KUIN KOTONA tai OMALLA PIHALLA.

LÄHTÖKOHDAT
Monesti pohdin työtä tehdessä, minkälaisessa paikassa olisi ihanaa ottaa valmiista työstä kuvia, niin että kuvasta tulisi vähän mielenkiintoisempi kuin esim. villasukka kuvattuna olohuoneen lattialla... Koti on tuttu ja turvallinen paikka kuvaamiselle, mutta meillä on niin tummat sisustuspinnat, että kuvat ei tahdo millään onnistua valotuksen takia. Pihakin on jo ollut monessa kuvassa mukana.  Alan kyllästyä tuttuun ja turvalliseen kuvaamiseen kotona. :P Alunperin kun aloin blogia kirjoittaa, niin päätin, että etsin töilleni muita kuvauspaikkoja kuin huushollin lattiat tai pöytä ja puen puettavat työt ylle. Toki sisustuksellisissa töissä, kuten pöytäliinat, matot yms. on loogista kuvata tekele siellä, mihin paikkaan se on tarkoitettu. Mutta toisaalta - voisiko työ näyttää muussa ei sille niin perinteisessä paikassa erilaiselta?   

MIKSI?
Vaihtelun vuoksi, kuvaamalla ei-tutussa paikassa voi kehkeytyä uusia näkökulmia ja inspiraatiota. Ympäristöä alkaa katsoa eri tavalla - lammikko ei ehkä ookkaan pelkkä lammikko, vaan hieno tausta neuleelle tms. Näin voi myös saada bloggaamisesta enemmän irti ja pieni kuvausretki voi olla rentouttavakin. :)  

MITEN? 
Haasteeseen osallistutaan kommentoimalla tähän alas ja postauksen valmistuttua laitetaan tänne linkki. Postauksia eri töistä itselle ei-jokapäiväisessä-kuvausympäristössä voi olla niin monta kuin haluaa tehdä (yksikin käy), mutta jotta haaste olisi haaste, niin jonkin määrän voi asettaa itselle ken tahtoo. Ei oo kuitenkaan pakollista, haluan pitää tän haasteen rentona. 

Kuvausympäristö voi olla melkein mikä vaan: metsä, julkinen paikka (jos saa kuvata paikasta riippuen), hiekkaranta, soratie, paikka mistä kulkee ohi päivittäin... HUOM! Kuvausympäristöä ei tarvitse kuvata erikseen ilman tekelettä ellei välttämättä tahdo, pääpointti on kuitenkin työssä. Kuva voi olla myös lähikuva eli ei tarvitse koko maisemaa saada ikuistettua. ;) Tässä haasteessa voi toimia itse kuvaajana tai jos on esim. itselle virkattu pusero, niin voi pyytää vaikka kaveria kuvaamaan ja itse toimii mallina.  

MILLOIN?
Aikaa on huhtikuusta elokuun viimeiseen päivään saakka.

Mikäeli muitakin nappaa tää haaste, niin osallistujien kesken arvotaan haasteajan päätyttyä jonkinmoinen käsityöaiheinen palkinto. ;) 

Ja minä tietysti otan itseäni niskasta kii ja osallistun omaan haasteeseeni vaikkapa kymmenellä postauksella ja samalla unohdan valmiiden töiden kuvaukset suoraan kotisohvalta. :) 

LISÄYS: (muokattu 3.4.2016)
Jotain unohtui mainita, nimittäin haastepostauksessa olisi hyvä mainita tämä haaste (linkki tähän haasteeseen). Näin joku muukin innokas saattaa löytää haasteen ja minä pysyn kärryillä paremmin, oliko mikäkin postaus haasteeseen liittyvä. ;)

Ja koska innokkaita osallistujia on ilmaantunut, niin miten olisi haasteen päätteeksi blogikohtaiset kuvakollaasit tänne blogiin jokaisen haastepostauksen kuvista? Osallistujat, ilmoittakaa saako kuvianne käyttää tuohon tarkoitukseen. :) 

     
     

33 kommenttia:

 1. Kiva haaste! Minä olen kesäisin aika paljon toteuttanut tuota, että pois kotipihasta, mutta talvella sitä kyllä aina jämähtää tähän kotiin :). Olen pitänyt aika lailla sellaista haastevapaata nyt tämän vuoden, mutta kun uskon, että kesällä tulee jälleen varmasti kuvattua muutenkin kuin vain pihapiirissä, niin miksipä en voisi tähän osallistua ;). Otanpa haasteeksi löytää sellaisen paikan (paikkoja), jossa en ole vielä kuvannut kertaakaan eli mukana olen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu, että lähdet mukaan! :) Tää on tosiaan helppo ja stressitön haaste eikä liikoja vaadi. Monet varmasti kuvaa kodin ulkopuolella kans, mutta haasteen voi tosiaan ottaa "kuvausreviirin" laajentamisenakin ja uusien kuvauspaikkojen löytöretkenä. :) Ite aion kiinnittää huomiota kans kuvakulmiin. :)

   Poista
  2. Minäkin kävin jo kuvaamassa kodin ulkopuolella, ihan vieras paikka ei ole, mutta rakennuksen eri kohdasta otettu kuin ennen :). Toivottavasti käy haasteeseen, linkitin blogistani myös tänne. Tuo kuvakollaasi on mulle ok. Tässä linkki: http://helmojajahepeneita.blogspot.fi/2016/04/kaunis-kevattakkini-mun-spring-coat-for.html

   Poista
  3. Tässäpä postaus tähän haasteesen :) https://helmojajahepeneita.blogspot.fi/2016/06/tyttokullat-tilkkutakki.html

   Poista
  4. Uusi postaus :) http://helmojajahepeneita.blogspot.fi/2016/07/tassuttelua-uusissa-nahkatossuissa.html

   Poista
 2. Voisin osallistua myös vaikkapa kuvalla per kuukausi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteeseen vastattu huhtikuun osalta (www.aarreaukusti.blogspot.fi). Toukokuusta raporttia sitten kuukauden päätteeksi. :)

   http://aarreaukusti.blogspot.fi/2016/05/huhtikuun-valokuvaushaaste.html?m=1

   Poista
  2. Heippa! Blogissani vastaus haasteeseen toukokuun osalta. Mukavaa kesää!


   http://aarreaukusti.blogspot.fi/2016/06/toukokuun-valokuvaushaaste.html?m=0

   Poista
 3. Juuri tänään viimeksi tuskailin, kun kaikissa blogikuvissa taustana ovat samat tutut seinät :). Lähden mukaan ja yritän laajentaa näkökulmaa kotipihan ulkopuolelle, vaikkakaan mitään määrätavoitetta en halua asettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että lähdet mukaan! Määrätavoite ei oo pakollinen, pääasia ettei haastetta tarvi suorittaa hampaat irvessä. :)

   Poista
  2. Ensimmäinen haasteeseen osallistuva postaukseni täällä: http://virvalilja.blogspot.fi/2016/04/kotipihaa-kauemmas.html ja toinen täällä: http://virvalilja.blogspot.fi/2016/04/elaimellista-menoa-kevaan-ensi-perhoset.html

   Kuvakollaasi on minun puolestani ok.

   Poista
  3. Meinasi tämä haaste välillä jo unohtua, mutta nyt sain tehtyä siihen kolmannen postauksen: http://virvalilja.blogspot.fi/2016/05/keltainen-toukokuu.html

   Poista
  4. Kesältä kaksi postausta: http://virvalilja.blogspot.fi/2016/07/kesavaatteita-ja-kappale-kaunista.html ja http://virvalilja.blogspot.fi/2016/08/viela-hetken-kesatunnelmissa.html
   Saapa nähdä ehdinkö määräajassa enää enempää, kuvaamista aion silti jatkaa kodin ulkopuolella syksylläkin :).

   Poista
 4. Joko saa osallistua? Otin jo tohkeissani varaslähdön! Kivaa astua ulos boksista, edes satunnaisesti, silloin kun malttaa ja ehtii.

  Täällä ensimmäiseni (määrää en minäkään tahdo asettaa, ettei tule paineita): http://tikkunuottasilla.blogspot.fi/2016/03/kaarroke-meni-metsaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saa! Pistin vaan alkamispäiväksi 1.4. muodollisuuden vuoksi. ;)

   Poista
 5. Yritän osallistua minäkin, en kyllä ihan vielä hetkeen, koska ensin pitäisi saada blogattua jo otetuista kuvista (jostain syystä töitä valmistuu nyt useammin kuin ehdin blogata, voi johtua siitäkin, että olen ahkeroinut keskeneräisten töiden parissa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, että lähdet mukaan! Eilen kun laitoin haasteen pystyyn, ennätin jo epäillä, että yksin tätä haastetta alan tekee. :) Tässä on viis kuukautta aikaa eli ei paniikkia. ;)

   Poista
 6. Minäkin taidan osallistua pikkuhiljaa, sitä mukaan kun jotain valmistuu. Julkaisut tulee varmaankin vasta heinäkuusta lähtien ;) Tai oikeastaan voisin ottaa tämän pysyväksi tavaksi kuvailla töitä!

  Reissusta kotiuduttu ja arkeen palattu. Taikapallo pyöritelty.. Vielä jotain viimeistelyä ja paketti lähtee matkalle.. ;)

  Sny18

  VastaaPoista
 7. Kesäkuussa saa paljastaa jo Sny-henkilöllisyyden, viimeisen paketin yhteydessä. ;) Mulla kans tavoitteena tehdä tästä kuvaushommasta tapa, haasteen kautta muutokseen siis. :)

  VastaaPoista
 8. Hiphei, ihan sattumalta pääsenkin jo vastaamaan haasteeseen pienen mäyräkoiran tarinalla: http://craftcandidate.blogspot.fi/2016/04/the-story-of-sausage-dog-eraan.html

  VastaaPoista
 9. No niin, nyt sitten ensimmäinen "virallinen" kuvahaasteeseen osallistuva postaus :) - kun tuo edellinen oli sattumalta muualla kuvattu, mutta nyt on oikein varta vasten lähdetty kävelyttämään pukua muualle kuvattavaksi: http://craftcandidate.blogspot.fi/2016/04/womens-knitted-suit-naisten-neulottu.html

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Tämä on hauska ja innostava haaste. Minä osallistun myös. Voisin asettaa määrähaasteeksi kerran kuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Määrä on täysin vapaaehtoinen eli rennoin mielin haasteeseen. ;)

   Poista
 12. Jihuu, toinen vastaukseni haasteeseen: http://tikkunuottasilla.blogspot.fi/2016/04/sukkasiini-osa-3-pispala-sukat-omaksi.html

  VastaaPoista
 13. Mukavasti on tullut jo postauksia haasteeseen liittyen, minäkin haasteen "pystyttäjänä" kannan nyt korteni kekoon! :) Tässä eka postaus kymmenestä (1/10):

  https://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/05/sirpukan-versosukat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toka postaus kymmenestä (2/10):

   http://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/05/kasityokirjahaaste-kirja-17-terrakotta.html

   Poista
  2. Kolmas kymmenestä (3/10):

   http://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/06/hellehattu.html

   Poista
  3. Neljäs kymmenestä (4/10):
   http://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/06/paljastuksia-osa-2-sydamelliset.html

   Poista
  4. Viides kymmenestä (5/10):
   https://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/06/paljastuksia-osa-4-unisieppari.html

   Poista
  5. Kuudes kymmenestä (6/10):

   http://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/07/oma-maa-mansikka-muu-maa-mustikka.html

   ja seitsemäs kymmenestä (7/10):

   http://sirpukansolmuissa.blogspot.fi/2016/07/toppi-dominotekniikalla.html

   Poista
 14. Ehdinpäs vielä kolmannen kerran ottaa osaa kuvahaasteeseen: http://tikkunuottasilla.blogspot.fi/2016/08/venetsialaisten-aikaan.html

  Kiitos inspiroinnista! :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!