sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Käsityökirjat käyttöön - ei koristeeksi!


Törmäsin facebookin käsityöblogit-sivun kautta Abstrakti-blogin käsityökirjahaasteeseen.

Haasteen tarkoitus on yksinkertainen: kurkataan omaan kirjahyllyyn, valitaan käsityökirjat ja tehdään valikoitujen kirjojen ohjeista käsitöitä. Pointtina on saada koristeena lojuneet kirjat käyttöön. Haaste ei tietenkään ole haaste ilman aikarajaa. Koska haaste on kaikille henkilökohtainen eikä siinä "kilpailla" kuin oman itsensä kanssa, niin kukin saa päättää aikataulunsa. ;)

Ajatuksena käsityökirjahaaste on mukava, mutta törmäsin myös eriäviin näkökulmiin netissä: toiset taas tykkää, että kirjat on inspiraation lähteitä eikä sitä varten, että niiden ohjeita noudatetaan orjallisesti, sanatarkasti ja näin tekemisen ilosta tulisi pakkopullaa?  Olen jokseenkin samaa mieltä, mutta mitä haittaakaan tällaisesta kirjahaasteesta voisi olla??? :P Jokainen voi määritellä rajat sillekin, kuinka tarkasti ohjeista tekee - itse en ainakaan aio käyttää samoja lankoja kuin kirjoissa, joten variaatioita ja muunnoksia tulee väkisinkin. :)

Olen hamstrannut käsityökirjoja jo useamman vuoden miettien, että minkä ihmeen takia niitä pitää hommata, kun niillä ei ole mitään suurempaa käyttötarkoitusta lopulta. Joten mahtavaa, että tällaisia innostavia haasteita nostetaan esille, sillä nyt on aika pyyhkiä pölyt pois kansista! 

Valitsin suuresta kirjavalikoimastani 7 kirjaa. Ja koska kirjoja on 7 niin päätin, että annan itselleni aikaa toteutukseen 7 kk eli lokakuun viimeiseen päivään saakka. Se mitä kirjoista teen on avoinna vielä, puhtaasti extemporee-meiningillä liikenteeseen. :) 

Tällaisella valikoimalla mennään:

Käsineitä kesästä talveen Clara Falk, Kamilla Svanlund
Kauneimmat luontoneuleet Stephanie Dosen
Made in home Itse teossa -sakset,sivellin ja neula Nygård/Nygård/Pettinen
GeekChicCrochet Nicki Trench
Rakkain villatakkini Birgitta Forslund
Neulo. Virkkaa. Kirjo. JÄMÄLANGASTA! Sanna Vatanen
oMA KOPPA - NELIÖ Virpi Marjaana Siira

Kirjahyllyn antimia, näillä mukana käsityökirjahaasteessa ;)
 
Jännitystä piisaa, tämän päällimmäisen kirjan kannessa oleva villatakki olisi aikomus toteuttaa mohairlangasta tms. Saapa nähdä kuin takussa (kirjaimellisestikin) tuun oleen tuon projektin kanssa. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!