tiistai 1. toukokuuta 2018

#mehukekkeritkässävuosi #huivihuhtikuu

Kuukauden haastetyön aiheena oli huivi. Keskeneräisiä huiveja olisi löytynyt useampia vailla jatkamista, mutta hempeän pastellinsävyinen Kunstgarnin Hjertegarn-lanka houkutti ja koukutti. En oo edelleenkään  pastellisävyjen suuri ystävä, mutta viime aikoina oon pyöritellyt kirkkaita värejä niin paljon, että tämmeinen rauhoittavampi värituulahdus oli tervetullut. Huivin ohjeen nappasin DROPS Designin sivuilta, ja huivimalli on nimeltään Summer Fling. Nimi ei voisi olla osuvampi - kesää ootellaan jo kovasti pitkälle venyneen talven jälkeen.


Huivit on siitä mukavia toteutettavia, että lähestulkoon aina langan pystyy vaihtamaan halutessaan johonkin aivan toiseen eikä lopputulos kärsi siitä, jos huivi ei olekaan sentilleen samanmittainen ohjeen huivin kanssa. Tässä huivimallissa työtä pystyi helposti kasvattamaan sopivan kokoiseksi toistamalla mallikertaa haluttu määrä. Muutamia virheitä tuli epähuomiossa virkattua heti alkumetreillä, ja Hjertegarn oli lankana varsin kinkkinen purettava - se takertui herkästi kuten Novitan Rose mohair. Vaan olihan silti miellyttävä ja riittoisa lanka. Tähän huiviin meni noin 1 ja puoli kerää.
   

Tästä Summer Fling-huivista tuli tällä väriskaalalla kesäiset fiilikset - värit on sellaisia aamukasteisen utuisia kukkaissävyjä. Huivi on todella kevyt ja ilmava - se sopiikin paremmin kesäiltojen asusteeksi kuin huhtikuun kurakeleille. Kaapista löytyi sopivasti tennarit sävy sävyyn huivin vihreiden kanssa.


Huivihuhtikuu oli mulle inspiroitumisen aikaa - tilasin Adlibrisen alesta Pirjo Iivosen kirjan Unelmien huivit. Asettelin kirjanmerkkejä kiinnostaviin malleihin, vaikka se oli itseasiassa aika turhaa... Kirjanmerkki päätyi lähes jokaisen huiviohjeen kohdalle. Kun teen huivin, niin teen sen useimmiten virkkaamalla ja pysytellen näin omalla mukavuusalueella. Mutta seuraavalla kerralla kurkkaan läpi kirjojen ohjeet, otan puikot ja neulon vaikkapa jonkin haastavan pitsihuivin. Tai tiedätkö Sinä jonkin kivan, neulotun huivimallin? Vinkkaa mulle. ;) 

1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!