tiistai 1. toukokuuta 2018

Vuodenaika-haaste: Kevät

Oon "haastehamsteri": lähdin vuoden alussa mukaan Mehukekkeritkässävuosi-haasteeseen ja nyt vappuna alkoi instagrammissa Nonnu Neulojan luotsaama, kuukauden mittainen neulekuvahaaste (neulekuva jokaiselle kuukauden päivälle). Viime viikolla huomasin mattimyöhäisenä, että Tavaroiden taikamaailman Johanna on laittanut pystyyn Vuodenaika-haasteen.

Haasteet tuntuu vetävän mua puoleensa kuin rauta magneettia,joten en voinut tätä Vuodenaika-haastetta ohittaa mitenkään - neljä ihanaa vuodenaikaa ja neljä haastetyötä (käsityö, askartelu yms. muu luova toteutus) niihin liittyen vaikutti tosi houkuttelevalta. Mikäli mielit vielä mukaan, käythän kurkkaamassa ohjeet Tavaroiden taikamaailma-blogista.


Mun kevään haastetyö on pipo, minkä virkkasin jo talvella, mutta loppusilaukset oli jääneet tekemättä. Kun lähdin Vuodenaika-haasteeseen mukaan näin jälkijunassa, nappasin Kevät-osioon tämän päättelyä ja tupsua vaille valmiin virkkauksen vuodenaikaan sopivien värien vuoksi. Pipon lanka on Adlibriksen Sockia, missä vuorottelevat keväiset sävyt - maan harmaa/ruskea ja silmujen ja ruohon vihreä, aurinkoinen keltainen ja lempeä, lämmin vaaleanpuna yhdessä maan lumipälvien kera. Lanka on kauttaaltaan eläväistä, sillä jos tarkkaan katsoo, huomaa, että joka värissä kulkee mukana valkoisia, värjäämättömiä kohtia. Tupsun askartelin Nordia Produkterin murretun keltaisesta langasta. Käytin tupsuntekoon apunani pyykinkuivaustelineen pinnoja, kun hienompaa tupsuntekolaitetta ei ollut saatavilla. Hyvin toimi!


Virkattu pipo on sopivan jämäkkä ja pysyy hyvin päässä, ja toisaalta joustaa mukavasti. Pipon alareunaa kiertää resori, minkä oon tehnyt tasona sivusuunnassa niin, että joka kerroksella oon virkannut silmukat allaolevan silmukan takareunasta. Näin muodostui joustava reunus. Virkkasin päädyt kiinni ja tein spriraalina puolipylväitä... Koska pipon tekemisestä on aikaa ja siihen ei ole ohjetta olemassa, en mene vannomaan olenko tehnyt puolipylväitä kohoetu- vai takasilmukoina, onko ne kevennettyjä vai ei... Joka tapauksessa virkkuujälki muistuttaa neulottua. 


Kun aurinko painuu horisonttiin, on hyvä panna vielä pipo päähän. Kesä on tulossa, mutta se on vielä kulman takana... On aika nauttia lintujen laulusta, kevätsateen ropinasta, maan tuoksusta. Ja ennen kaikkea on se ihana tunne, kun tietää, että kesä on vielä edessä päin.
   

4 kommenttia:

  1. Ihana keväinen pipo! :) Hyvinhän sie ehdit mukaan haasteeseen.

    VastaaPoista
  2. Täällä toinen haastehamsteri ilmoittautuu! :) Haasteet on kyllä kivoja, kuten piposi. Mukavan näköinen tuollainen virkattu "valeneule".

    VastaaPoista
  3. Mukavan värikäs pipo, just passeli kevätaurinkoon!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!