lauantai 11. maaliskuuta 2017

MinimattoVuosi väriterapiaa-haasteen tammikuun turkoosi innoitti jos jonkinmoisiin töihin - lopulta oli jopa rajattava oma haaste vain yhteen kategoriaan ja laitettava stoppi ylitsepursuavalle käsityömäärälle, kun yhdelle kuukaudelle uhkasi tulla monta keskeneräistä työtä.


Virkkasin jo joulukuussa turkoosista matonkuteesta tämän kuuskulmaisen maton. Ohje oli viime loppuvuoden Moda tai Suuri Käsityö-lehdessä (en tähän hätään lehteä löydä käsiini), mutta käytin eri kudetta kuin lehdessä. Käyttämäni matonkude on ostoista, kierrätyspaidoista valmistettua.


Paksusta kuteesta virkkaaminen on todella työlästä, ja tätä mattoa työstäessä lihakset sai kyllä jumppaa ja jumejakin syntyi rakoista puhumattakaan. Ja silti haaveilen yhä ison olohuoneen maton virkkaamisesta! Tämän maton halkaisija on silmämääräisesti arvioituna 60 cm. Käsialasta tuli tiukkaa ja jämäkkää mattoa olikin vaikea saaada "ojennukseen" sen valmistuttua...


Nyt lauhkeana kevätpäivänä kaappasin maton mukaani ulos ja koitin suvilumessa vähän prässätä.


...Eikä matto suostunut täysin taipumaan tahtooni vielä polkemisenkaan jälkeen. Lienee parempi sijoittaa se omalle paikalle ja antaa ajan kanssa olevua. 

Vessaan matto on aavistuksen liian iso, joten olen varannut tälle paikan tuulikaapista. Olisi ollut mukava ottaa kunnon sisustuskuva, kun matto on oikealla paikallaan, mutta tuulikaapissa puhaltaa tällä hetkellä muutosten tuulet. :)


Myös keväiset tuulet puhaltaa. Ihanaa maaliskuuta! 

2 kommenttia:

  1. Tykkään tuosta väristä. Hieno matto. Itse suosin mattojen virkkauksessa ohutta trikookudetta. Ei kädet väsy ja tulee taipuisaa.

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkään tuosta turkoosista. Toivottavasti matolle löytyy hyvä paikka! :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!