lauantai 25. helmikuuta 2017

Railakasta räsymattoraitaa


Minulle lahjoitettiin pieniä seiskaveikan jämäkeriä ja niistä oli jotain pirtsakkaa pikkupakkasille kehiteltävä. Niinpä laskiaisen kunniaksi valmistui kaikenkirjava, räsymattoa muistuttava tuubihuivi. Kyllä tällä kelpaa keväthangilla viillettää!


Neuloin seiskaveikkaa ja muutamia sen tyyppisiä ja paksuisia lankoja 4,5 -numeroisilla puikoilla löyhästi. Mitään hienoja mallineuleita en jaksanut miettiä vaan palasin perusjuttujen äärelle. Tämä huivi on neulottu "ainaoikealla" ja siitä ja lukuisista väreistä syntyi räsymattomainen ulkonäkö. Ilokseni sain tähän huiviin upotettua sellaisiakin neutraalin sävyisiä lankoja, joista en niin piittaa.


Voisi luulla, että huivi oli työläs päätellä... mutta kerin jämälangat yhdeksi isoksi keräksi hyödyntäen "russian join"-tekniikkaa eikä viimeistelyyn jäänyt kuin saksittavaa. Helpon heitti! Tuohon nokkelaan tekniikkaan löytyy selkeä kuvallinen ohje Illuusia Ihmemaassa-blogista.

Pienen tauon jälkeen osallistun tällä postauksella Silmukan ytimestä-blogin helmikuun haasteeseen, sillä tässä kuussa aiheena oli raidat. Jos kaipaa pientä haastetta käsityörintamalla, niin kannattaa tutustua kyseiseen blogiin. Siellä annetaan joka kuukausi aihe, mihin kuukauden käsityön tulee liittyä. Silmukan ytimestä-haastetta emännöivät Pipon ytimestä-blogin Sini ja Silmukan saalistus-blogin Maija. 

4 kommenttia:

 1. Ihanan iloinen jämälankaprojekti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jämälankaprojektit on kyllä ihania, kun tulee kateltua paljon eri värejä ja se piristää! :)

   Poista
 2. Aivan ihana huivi! (: Russian join on kyllä kätevä juttu, olen joskus kokeillut. Ajattelin käyttää sitä sukkien teossa sitten, kun on tarpeeksi pieniä jämäkeriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekniikka on kyllä näppärä eikä lankojen kierteet kyllä näy työssä yhtään. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!