torstai 5. tammikuuta 2017

Tähtivirkattu kauluri

Novitan syksyn 2016 lehdessä oli ohje kietaisutyyliseen, tähtivirkattuun kauluriin. Päätin tehdä sellaisen syntymäpäivälahjaksi, tosin Duo-langan sijaan päädyin vihreänkirjavaan Novitan Kajoon.


Lehdessä oli selkeä, kuvallinen ohje tähtivirkkaukseen ja virkkaus sujui sutjakkaasti. Kauluriin meni lankaa kaikkiaan kolme kerää. Neuleen paksuudesta huolimatta lopputulos on kuohkea. Isot, vihreät kantanapit kruunaa kaulurin.


Tykästyin tähän kauluriin: se istui hyvin kaulaan ja on lämmin. Värit on miellyttävän harmoniset. Toivottavasti tämän lahjan saaja ilahtuu. 


Tälle talvelle olisi aikomus neuloa jotain tämän tyylistä kauluria myös itselle. Olenkin ottanut tavoitteeksi tehdä muutamat pipo-kauluri-lapas-setit... Kaikenlaisia asusteita kyllä löytyy jo ennestään, mutta ne on keskenään eri värisiä ja "irrallisia" eivätkä siten sovi yhteen. Koska olen värihirmu ja rohmuan räväkkään värisiä lankoja, aion myös huolella pohtia, minkä sävyiset langat sopii mihinkin takkiin...  

13 kommenttia:

 1. Nää on niin ihania nää tähtivirkatut kaulurit! On nyt tullut blogeissa vastaan muutamia. (: Ihana myös tuo langan väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin oon törmännyt instagramissa näihin, siitä kiva tuo Novitan ohje, että passaa eri langoille! :)

   Poista
 2. Aivan ihana kauluri, nyt on paksuille neuleille käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, pakkasta on tällä viikolla piisannut. Tämä tuli syntymäpäivälahjaksi ja lahjan saajakin totesi, etä taitaa olla lämmin. :)

   Poista
 3. Onpa kaunis! :) Itse oon toistaiseksi vain ihastellut tähtivirkkausta. Oishan se lehti tuolla kyllä, jos uskaltautuisi kokeilemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, oli tosi helppo virkata eikä tarvinnut lehden ohjetta tuijottaa kun kerralla hoksasi, miten tähtikuvio syntyy... ;)

   Poista
 4. oho, sekoilin edellisen kommentin kanssa, pahoitteluni! Piti kirjoittaa siihen vaan, että aivan ihana kauluri! Ja että pitäisi varmaan itsekin joskus taas kunnostautua käsityöprojektien parissa :D vahingossa tulin liittäneeksi pätkän omaa blogipostaustani tuohon edelliseen kommenttiin tosiaan hah...

  VastaaPoista
 5. Kiitos! :) Eipä mitään, näitä sattuu itse kullekin! :D Mulla monta projektia aina kerralla kesken, niin ei tekeminen ainakaan lopu..se mistä aikaa saisi kaikkien tekemiseen onkin sitten eri juttu. :P

  VastaaPoista
 6. Voi, että mun tekee myös mieli kokeilla! Tosi kivasti sopii lanka tohon malliin, ihana kokonaisuus!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!