lauantai 24. lokakuuta 2015

Oman polun kulkija- mekko

Oman polun kulkija- mekko
Mulla on voittajaolo, sillä sain 3-4 vuotta komerossa pyörineen, keskeneräisen mekon valmiiksi. Mekko on virkattu pitkin pylväin Novitan Polku-langasta, hihojen suiden ja helman reunat sekä nyöri ovat pinkistä 7 veikasta ja pääntien resori Madame tricote parisin Merino goldista. 

Keskeneräinen, tähän lörpöttävään "off shoulder"-henkiseen valmistusvirheeseen into taannoin katosi
Useampaa vuotta en kuitenkaan mekon virkkaamisen käyttänyt, vaan aikoinaan kohtasin loppuvaiheessa ennennäkemättömän ongelman neuleen istuvuudessa ja tekeminen tyssäsi siihen. Aluksi tämä oli "off shoulder"-tyylinen eli kaula-aukko roikkui ja olkapäät jäi paljaaksi, kun yläosa oli liian löysä. Karsea valmistusvirhe, tähän räpellykseenhän en siis käyttänyt mitään ohjetta vaan oman pään luovuutta..

Valmis mekko nurmikolla tasona
Yksityiskohta mallivirkkauksesta, tässä menee kolmen pitkän pylvään ryhmiä ja neljä pitkää pylvästä vuorotellen, ryhmät menevät tiimalasimaisesti
Vaati useamman vuoden, että tuli se tunne - veni, vidi, vici= tulin, näin, voitin. Ratkaisu pulmaani oli ihan yksinkertainen: neuloin joustinneuleella pääaukon ja tein joustinneuleessakin vielä kavennuksia. Näin sain lörpön kaula-aukon kursittua pienemmäksi. 

Oman polun kulkija
Lokakuisen, matalan auringon paistatellessa ja hyisen pohjoistuulen henkäillessä oli ihanteellista kävellä pellon reunaan, ja ystäväni sai hieman napsia kuvia. Mekon värit huokuu syksyä: liilan eri sävyt tuo mieleen syksyiset auringonlaskut ja kellertävät sävyt taas pellot ja vihreytensä menettäneet heinikot. Kuvattiin jalkojakin, mistä sain ajatuksen antaa mekolle nimeksi Oman polun kulkija. Mekkohan on tehty Polku-nimisestä langasta ja tekijänsä on niin omilla teillä menijä, että hädin tuskin mitään saa ohjeista tehtyä. ;)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!