torstai 28. helmikuuta 2019

Helmikuun kuulumisia

Käsillä tekeminen ei ole tyssännyt vaan aika tuntuu juoksevan "ohitse", ennen kuin ennättää tänne asti kirjoittaa. Aina on uusia alkuja, mutta jotain kai pitäisi neuloa loppuunkin?

Joulukuussa neuloin pojan perhepäivähoitajalle lahjaksi tuubihuivin. Tekniikkana on valepatentti ja langan pehmeä ja ilmava, mutta rouhea olemus syntyi yhdistelemällä Novitan Elegia- ja 7veljestä-lankoja.


Kummipojalle tein joululahjaksi Novitan Nalle-langasta kuplaneuloksisen tuubikaulurin. Kuplat näyttää kivoille myös yksivärisenä neulepintana.


Entiseltä joukkuekaverilta sain pienen tilaustyön - tyttövauvalle junasukat. Näihin meni yksi kerä Novitan Baby Woolia. Sukkiin löytyi hyvä ja selkeä ohje täältä. 


Viime vuonna osallistuin #mehukekkeritkässävuosi-haasteeseen muutamalla työllä. Tämä virkattu takki oli "haaveheinäkuun" työ, minkä sain vasta nyt pääteltyä. Takin ohjeen olen napannut Virpi Siiran Omakoppa-blogista, missä taiteilijan oma versio tästä on musta.  Käytännössä takin yläosa muodostuu kolmesta isosta neliöstä, joiden ympärille on virkattu hihat ja helma. Hauska ja simppeli idea!


Lankana olen käyttänyt Novitan Elegian "Purkkaa". Värit on aivan taivaalliset - sopii niin heinä- kuin helmikuuhunkin, kun taivaanrantaa tiirailee auringonlaskun aikaan. Tämä lanka on kyllä yksi lemppareistani, harmi, että näiden kerien valmistus oli kausikohtaista.


Neuletakin kuvaamisen yhteydessä halusin kuvata vanhempaa tuotantoa olevan huivin, jonka löysin käyttämättömänä kaapin siivouksen yhteydessä. Huivin mallin olen löytänyt raverlysta (ilmaisohje) ja lankana olen käyttänyt Novitan Rose/Rose mohair-lankaa. 


 
Viime vuonna osallistuin muutamaan neulehaasteeseen ja niiden jäätyä kesken tuumasin, että tänä vuonna saa haasteet jäädä. Instagrammissa törmäsin kuitenkin #sukkalaatikko2019-haasteeseen, jota emännöi @nonnuneuloja. Haasteen tarkoituksena on neuloa 12 paria sukkia sukkalaatikkoon ja lahjoittaa vuoden lopussa laatikko jollekkin tai antaa sukat itsellensä. Näköjään olin taas helposti vietävissä, kun saman tien kiinnostus heräsi sukkalaatikkoa ja sen sisältöä kohtaan. Joten olen mukana #sukkalaatikko2019-haasteessa. Päätin, että kokeilen neuloa monipuolisen ja eri tekniikoilla toteutetun sukkavalikoiman. Ainakin Novitan Pikku Myy-sukat on must do-listalla.

5 kommenttia:

 1. Kiva kuulla Sinusta. Paljon olet saanut aikaan. 💪👍 Mulla on keskeneräisenä just sama Virpi Siiran neuletakki. 🙋🏼‍♀️🙃🤗Mä päätin osallistua Lumisiivet- ja Craft Candidate-blogien #kässähamsterihaaste2019 juttuun. Tarkoitus on tehdä keskeneräisistä töistä valmiita ja hyödyntää hamstrattua käsityötarvikevarastoa.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta haasteesta en oo kuullukkaan, täytyy käydä katsomassa (sopisi varmaan täydellisesti mulle, kun oon varsin ahkera aloittamaan uusia neulejuttuja viemättä moniakaan projekteja kärsivällisesti loppuun). :)

   Poista
 2. Ihana ja iloisen värinen tuo neuletakki! Ja huivi on myös tosi kaunis. :) Mukavaa alkavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
 3. Kivoja töitä! Varsinkin tuo neuletakki on aivan ihana. :) Joskus oli minullakin ajatuksena tehdä tuollainen, mutta se vain jäi. Sukkalaatikko-haasteeseen olen minäkin päättänyt osallistua. Ja sittenhän meillä on Lumisiivet-blogin kanssa yhteistyössä Kässähamsterihaaste, joka sopii varastojen tyhjennystarkoituksiin mainiosti. Mukavaa kevään odotusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyy tutustua tuohon Kässähamsterihaasteeseen - aina vaan tulee haalittua uusia lankoja ja töitä, vaikka entisiäkin olisi vaikka kuinka...

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!