tiistai 16. lokakuuta 2018

Color up! (Or not?)

Ootko koskaan ajatellut tuunata kengät tai vaikkapa sadekamppeet maalilla? Jo aiemmin julkaistussa käsityölehdessä oli tuunausvinkkinä lasten kumppareiden maalaus Color up-maalilla. Maali on tarkoitettu nahalle ja synteettisille materiaaleille. Hinnaltaan se on edullista, tilasin omani Adlibriksestä alle viidellä eurolla. Maali on vesiliukoista ja kaverini naurahti, että liukeneeko se sitten pois sateella. Sehän selvisi vain testaamalla.  

Color up-maaleissa ei ollut kovin kummoisia värivaihtoehtoja - mun makuun aika neutraaleja. Päädyin valkoiseen, sillä se sopi parhaiten sekä omiin tuunattaviin että poikien kumppareihin. 

Puhdistin saappaat ja maalasin vapaalla kädellä poikien nokialaisiin sadepilvet ja vesipisaroita, koska kuumailmapallo-sabluunan kiinnitys kolmiulotteiseen pintaan oli lähes mahdotonta.

Saappaat oli muutaman viikon poissa silmistä, kunnes poika laittoi ne eskariin...


Muksuillahan tunnetusti vaatteet ja kengät on kovassa käytössä ja jo ensimmäisen päivän jälkeen saappaista oli kuviot lähteneet harmittavasti irtoamaan.


Ja jo kolmannen päivän jälkeen pilvipeitekin alkoi kunnolla rakoilemaan! 


Eikä sadepisaroitakaan ollut paljoa jäljellä...


Muita tuunauksia tein mustaan nahkatakkiin ja kenkiin. Näitä en ole vielä testannut käytössä. Nahkatakkiin löysin ihanan, rock-henkisen sabluunan Adlibriksestä. 


Takin kohdalla mokasin, kun jätin sabluunan kuivaamisen ajaksi paikoilleen. Maalipinta uhkasi irrota sabluunaa poistaessa ja jouduin pensselillä paikkailemaan kuviota. 


Kenkiin maalasin vapaalla kädellä kukkia. 


Color up jäi itselle mysteeriksi - toimiiko se oikeasti kaikissa purkin kannen ilmoittamissa pinnoissa vai variseeko pois? Oliko Nokian saappaat huonosti putsattu vai kenkien materiaali sellainen, ettei maali yksinkertaisesti pysy pinnassa kiinni? Positiivista on kuitenkin se, että saappaat eivät menneet pilalle, vaan käytössä kyllä putsaantuvat lopulta. Harmi sinänsä, sillä saatiin päiväkodin johtajaltakin kehuja tuunatuista saappaista.

Mietin muita maaleja tuunaukseen. Onko kellään kokemusta esim. spray-maalista tai talomaalista, jos haluaa kumppareihin lisää katu-uskottavuutta? Tai toimiiko nahkatakkiin esim. kunnon nahkamaali, millä sohvia paikkaillaan tms.? Otan vinkkejä vastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!