keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Herttaiset

Helmikuussa inspiroiduin taas sydämistä, kun löysin keskeneräisen lapaskokeilun. Ja nyt onkin sydämiä luvassa sylin täydeltä, kun aloitin uusia neulekokeiluja tämän jatkeeksi.


Yleisesti "Herttaisista" eli neulemallista: kuplasydänmalli on oma mallini, minkä olen muistaakseni toissa vuonna (?) kehitellyt Neulova narttu-blogin kuplaneuloksen pohjalta. Oon neulonut sydämiä sekä kuudella että kahdeksalla silmukkamäärällä jaollisina, riveittäin ja lomittain. Neulepinnasta tulee kolmiulotteinen ja jonkin verran joustava. Neulemalli sopii mainiosti niin lapasiin, pipoon, sukkiin kuin vaikkapa neuletakkiin tai tyynyyn.


Nämä lapaset on tehty Novitan seiskaveikkalangoilla 3,5 numeron puikoilla. Värit on raikkaat ja keväiset - vihreän ja turkoosin sävyt on ollu taas vallitsevana osana "lankahyllyä" (=tiskikoneen päällä oleva pöytätaso, mihin mun keskeneräiset neuleet tuppaa kertymään). Herttaisista en hiisku tällä kertaa enempää, sillä jossain vaiheessa on aikomus julkaista yhteenveto ja ohjeet kaikista eri sydänkokeiluista.

5 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!