torstai 11. tammikuuta 2018

Kasarilapsen kauneimmat patalaput


Lähdin istagrammissa mukaan Mehukekkerit-blogin
luotsaamaan kässävuosihaasteeseen... Joka kuukaudelle on annettu aihe, mihin käsityön (ompelus, virkkaus, neule tms.) tulee liittyä. Aluksi osa kuukausista, esimerkiksi #housuhelmikuu tuntui suuritöisiltä ompelukoneen lojuessa kaapissa huoltoa vailla. Mutta eihän haaste oo haaste, jos ei halua poiketa omalta mukavuusalueelta tai ei joudu ponnistelemaan päämäärän eteen.   

#mehukekkeritkässävuosi käynnistyi turvallisesti aiheella #jämätammikuu. Ihanan helppo aloitus tällaiselle ihmiselle, kun lankanyssäköitä löytyy ylitse omien tarpeiden - eikä mistään voi tietenkään luopua, kun jokaiseen lankaan suhtautuu kuin aarteeseen. 

Happy berry crochetin (youtubesta löytyy) sydänkuviolla olin virkkaillut muutamia kaksivärisiä patalappuja. Kuten esimerkiksi nämä alhaalla kuvassa olevat, Novitan Isoveli-langasta tehdyt.


Janosin lisää sydämiä keittiöön ja niinpä päätin haasteen tiimoilta  toteuttaa jämälangoista patalappuja - ajatuksella enempi väriä, kiitos! Pohjalangaksi päätyi luonnonvalkoinen, karhea Novitan Juhani. Värikkäämmät langat valikoitui ilman suurempia suunnitelmia, mutta virkatessa värikombo alkoi muistuttaa neonväristä 80-lukua. Sehän passasi, kasarilapsi kun oon... Ja aloin leikkimielisesti kutsua patalappuja "Kasarilapsen kauneimmiksi patalapuiksi".

Värien villitsemänä tein yhden ison patalapun lisäksi kolme pienempää eri värijärjestyksillä. Lopputulos on aika retro ja muut hellan vieressä olevat patalaput näyttää kyllä pliisuilta näiden rinnalla. Näillä kevättä huokuvilla patalapuilla korkkaan haasteen ensimmäisen osan.


2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi!