perjantai 7. lokakuuta 2016

Kirva-lapasetTämän viikon neuletyöryppäänä on ollut muksujen vaatettaminen, kun päivähoitoon ei löytynytkään mukaan kuin samat, vanhat kinttaat. Milloin ehdin yhdet kinttaat pesemään ja kuivaamaan, kun toiset on teillä tietämättömillä? 


Huutavan käsinepulan innoittamana kehittelin hehkeästä Viking of Norwayn Sportsragg-langasta lapasohjeen arviolta 4-5-vuotiaalle.
  Ohje on helppo ja vaivattomasti muunneltavissa niin isommalle kuin pienemmälle lapselle. Meidän esikoisella on isot kourat, joten ohje on suuntaa antava.


Kirva-lapasten ohje löytyy tämän blogin erilliseltä ohjesivustolta, minkä perustin jokin aika sitten. Siellä on kätevästi samassa paikassa kaikki kehittelemäni ohjeet, sillä täällä varsinaisen blogin puolella koin hankalaksi tiettyjen postausten kokoamisen fiksuun, näkyvään paikkaan.


Pohdin lapasille nimeä... Nyppy- tai lehdykkävartiset lapaset kuulosti aika tylsältä, kun kyseessä oli kuitenkin lapselle suunnatut lapaset. Varren kohokuvio ja langan kirkkaan vihreä väri loi mielleyhtymän kirvoista, vaikka kaikenlaista vihreää kävi mielessä sammakoista heinäsirkkoihin. Joten annoin hassunkurisesti nimeksi Kirva-lapaset. Nimi ei ehkä ole se kaikkein imartelevin, mutta kuvaavin ja lisäksi kirvat on pieniä, aivan kuten lapsetkin. ;)


Pyysin poikaa vaihtamaan ostokinttaat neulomiini lapasiin kuvaushetken ajaksi... mutta vastaanotto oli niin hyvä, ettei tahtonut enää luovuttaa äitin tekemiä lapasia takaisin!  


Lapastehtailu on vasta pyrähtäny käyntiin ja lisää lapasia on lokakuussa luvassa! Sportsragg-lanka tuntui puikoilla mukavan pehmoiselta ja lämpimältä. Ohjeeseen sopii varmasti moni muukin lanka, joten ajattelin kokeilla seiskaveikkaa ja neuloa samantyyliset lapaset aikuisten mittakaavassa. Tai no, mun käsiin sopivassa mittakaavassa - aika pikkuruisethan tän tekijän kädet on. :P  

Ja taas on uusia houkuttimia luvassa, nimittäin huomasin, että pian neulotaan yhdessä Muitaihaniasyyssukkia.

2 kommenttia:

 1. Hei.

  Paljon on kaunista sinulta syntynyt.

  Nämä lapaset ovat ihanan pirteät lapselle ja nimi kruunaa työn.

  Olen kerinyt täällä taikapallosi, mutta lapsen sairastuminen esti paketin postiin saamisen tänään. En lupaa sitä huomennakaan sinne asti saavani, mutta mahdollisimman pian lähtee matkaan.

  Terveisin Snysi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kovasti koitan saada aikaiseksi, vaikka aika on nykyään niin rajallista. :)

   Ei kiirettä paketin kanssa, tulee kun ehtii. ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!