lauantai 27. elokuuta 2016

Kukkasillaan, sukkasillaan...Paikallisen ruokakaupan lankahyllyllä havahduin, kun uudet Novitan syksyn langat oli saapuneet. Oodi revontulille, Novitan 7 veljestä Polaris tarttui matkaan ja päätyi mitä pikemmiten puikoille.


En oo kova neulomaan sukkia, mutta silloin tällöin niitäkin teen. Tällä kertaa halusin opetella sukan neulomista kärjestä varteen. Hyvän ja selkeän perussukanohjeen löysin Ulla-neulesivustolta. 
Ilokseni huomasin, että sukan tekeminen oli mulle näin päin helpompaa kuin se perinteinen neulomissuunta varresta varpaisiin. Neulomissuuntana tämä on kuulemma parempi, jos ei ole varma langan riittävyydestä tai kuvio näyttää näin päin tehtynä paremmalta. ;)Langan sävyt oli kukkaisia ja neuloessa ihan unohtui, että kyseessä on tosiaan seiskaveikka...  


Perussukan joustinvarren sijaan tein ns. hiirenhammasneuletta.
Tällä konstin reunuksesta tuli piparkakkumainen. 


Varsista tuli mun makuun turhan löysät, joten violetit satiininauhat oli pakollinen lisämauste sukkiin kireyden säätämiseksi. Puikkojen vaihtumiskohdat irvistää ikävästi, joten eka pesu pyykkikoneessa näyttää tasaantuuko neulejälki tuosta... 


Menee nämä unisukkina jos ei muuten kehtaa pitää. Näillä kukkaissävyisillä sukilla luulisi näkevän ruusuisia unia. :)


Villasukkia tarvitaan taas, kun syysmyrskykin tekee tuloaan parasta aikaa. Täällä rannikolla jännitetään saadaanko raketteja taivaalle, sillä tänään on tietyn Suomen alueen perinteisiin lukeutuva tapahtuma - mökkikauden päättäjäiset eli venetsialaiset.  


4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat! Tykkään kovasti tuosta Polariksen väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, väri on kyllä mainio kun oikeassa valossa taittuu liilaan vaikkei siinä liilaa varsinaisesti olekaan.. :)

   Poista
 2. Ihanan sukat. Kivat värisävyt langassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielestäni langassa todella onnistunut värikokonaisuus novitalta! ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!