tiistai 19. tammikuuta 2016

Sydämellinen- lapaset, sisältää ohjeen!

Inspiroiduin Neulova narttu-blogin http://neulovanarttu.blogspot.fi/ kuplalapasista niin, että innostuin suunnittelemaan ja tekemään samalla tekniikalla soveltaen retrohenkiset sydänlapaset. Lapasten ihanuus on koholla olevat sydämet.

Vaikka toinen lapanen on vielä kesken, laitan ohjeen tänne jo nyt, jos joku innostuu kokeilemaan ennen tulevaa ystävänpäivää. ;) Huom! En ole ohjeiden kirjoittelun mestari (yleensä en kirjoita mitään ylös), joten jos huomaat ohjeessa virheen tai muuta epäselvyyttä, niin vinkkaa kommentoimalla tätä postausta. :)
Ohje:
 

Sydämellinen -lapaset

Tarvikkeet:
Lanka 7 veljestä valkoinen ja punainen, kerä kumpaakin
Puikot nro 3 tai käsialan mukaan

Luo valkoisella 48 silmukkaa ja neulo 2o 2n-joustinneuletta suljettuna neuleena 15 krs tai haluamasi määrän verran.
Joustimen jälkeen neulotaan 1 krs sileää. 

Aloita kuvio piirroksen mukaisesti. Eli kerroksilla 1-3 neulotaan kirjoneuletta, kerrokset 4-7 neulotaan kokonaan sileää punaisella.
Kerros 8 tehdään seuraavasti: neulo kolme silmukkaa valkoisella. Sydämen keskelle osuva neljäs silmukka päästetään puikolta ja sitä puretaan kolmen kerroksen verran ja otetaan silmukka takaisin oikealle puikolle. Sitten haetaan valkoinen lanka purettujen silmukoiden lankojen alta ja vedetään läpi. Neulotaan kolme silmukkaa ja sydänten välissä pudotetaan silmukka puikolta ja puretaan neljän kerroksen verran ja poimitaan valkoinen lanka purettujen kerrosten alta vetäen läpi silmukasta. 

Neulotaan 9.kerros sileää valkoisella. Huom! Joka toinen sydänrivi alkaa eri kohdasta, kuviota siirretään niin, että sydämen keskiosan kohdalle tulee sydänten väli jne.Ks.lapaset!

Toistetaan kerroksia 1-9, kunnes on muodostunut kolme sydänriviä ja on 9. kerroksen aika ja peukalonreiän teon vuoro: ensimmäisen puikon alussa neulotaan valkoisella 1o ja merkkilangalla neulotaan seuraavat kuusi silmukkaa, laitetaan ne takaisin oikealle puikolle ja neulotaan uudestaan valkoisella.(Vasemman käden lapasessa neulotaan peilikuvaksi: kun jäljellä on 9. kerroksella 7 silmukkaa, tehdään peukalonreikä ja 1 o.)  

Sydänrivejä tehdään kaikkiaan 7 (tai muu sopiva määrä), minkä jälkeen viimeisen sydämen 9. kerroksen jälkeen aloitetaan kärkikavennukset (sädekavennus) seuraavasti: koko kerros ”2 o, 2 oikein yhteen”. Neulotaan 3 kerrosta sileää, minkä jälkeen  koko kerros ”1o, 2 oikein yhteen”. Neulotaan 2 kerrosta sileää, minkä jälkeen koko kerros ”2 oikein yhteen”. Neulotaan vielä yksi kerros sileää ja seuraavalla kerroksella koko kerros ”2 oikein yhteen”. Kun jäljellä on 6 silmukkaa, vedetään lanka silmukoiden läpi. 

Peukalonreikä: puretaan merkkilanka ja nostetaan silmukoita puikoille yhteensä 16 (2 nostetaan molemmista reunoista). Neulotaan peukalonmitta sopivaksi ja kavennetaan viimeisellä kerroksella 2 oikein yhteen koko kerros ja vedetään lanka silmukoiden läpi.
Tee toinen lapanen peilikuvaksi. Päättele.


Vinkki! Jos lapasista meinaa tulla liian lyhkäset, voit tehdä yhden sydänrivin lisää TAI lisätä kerroksia sädekavennusten väliin.3 kommenttia:

  1. Nää on kyllä aivan huikeet. (: Ihana idea.

    VastaaPoista
  2. Ihanat lapaset. Sydämiä tai punaista väriä, ei ole koskaan liikaa. :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!