maanantai 21. syyskuuta 2015

Pojan palmikkoneulepusero

Pojan palmikkoneulepusero
Pojan palmmikkoneulepusero
Syyskuun tunnelmaa, usvaa nousemassa. Käyttämäni lanka ja maisema ovat sävyiltään kovin yhteneväiset.
Lankaa kolmesta eri jämälangasta: Vihreäkirjava Novitan Metso, valkoinen (kuin usva) Novitan Rose mohair ja merenvihreä Kauhavan kangasaitasta ostettua, ilmeisesti neulekonelankaa, koska oli isossa kartiossa.
Lähikuvaa puseron valepalmikkoneuleesta.

Luovalla meiningillä syntyi pojalle lämmin neulepusero kokoa 98/104. Kuten tässä ja monessa muussakaan tekemässäni jutussa ei ole varsinaista ohjetta- tykkään luoda ja varioida, tehdä vapaasti ilman, että tarvitsee orjallisesti noudattaa ohjeita. Enkä koskaan kirjoita silmukkamääriä tms. ylös!

Tämän puseron olen toteuttanut yksinkertaisella ja kätevällä valepalmikkoneuleella, missä ei tarvita lainkaan apupuikkoja palmikon tekoon. 

Tässä ohje lyhyesti: 

Silmukkamäärän tulee olla viidellä jaollinen. 

1-3 krs. 3 o, 2 n (nurjalla puolella nurjat nurin ja oikeat oikein)
4. krs. nostetaan silmukka toiselle puikolle neulomatta, neulotaan kaksi seuraavaa oikein ja vedetään toisen puikon neulomaton kahden neulotun yli, 2 n.   
5. krs. lisätään kahden silmukan välistä, palmikon kohdalta yksi silmukka puikolle langankierrolla
Toistetaan kerroksia 1.-5.

Yhdistin kolme erilaista jämälankaa yhdeksi. Luonnonvalkoinen, Novitan Rose mohair toi neuleeseen mukavasti pehmeyttä sekä muistutti tunnelmakuvan usvaa. Vihreän ja valkoisen olen aina automaattisesti yhdistänyt kesään, mutta tunnelmakuvan ja langan värien yhteneväisyys osoitti, etteivät ruskea, keltainen, oranssi tms. ole ainoat syksyn värit luonnossakaan. Pusero oli ilmeisesti saajallensa mieluinen, niin vaivattomasti poika antoi sen yllensä pukea. :)

 

1 kommentti:

  1. Ihanan vivahteikas väriyhdistelmä! Syksyn tunnelmaa pienen metsien pojan yllä. ��

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!