lauantai 30. heinäkuuta 2016

Oma maa mansikka, muu maa mustikka...


Heinäkuu on mennyt hiljaisesti blogin suunnalla, mutta jotain olen silti saanut aikaiseksi: Silmukan ytimestä-haasteen 
heinäkuun aihe luonto inspiroi minua kaulakorun muodossa.
Oma maa mansikka, muu maa mustikka-kaulakorulla osallistun myös omaan Kutimet kotoa kauempana-haasteeseen.


Ennen vanhaan minulla oli tapana leikellä lehdistä kiehtovia kuvia. Tämän korun supikoira/pesukarhu/mustikka-kuvan alkuperää en muista (jonkin astiasarjan tms. kuva?), mutta kuva sopi mainiosti heinäkuun aiheeseen, kun mustikat ja muut marjat kypsyvät poimittaviksi ja päätyvät herkkusuiden massuihin.


Korun toteutus lähti liikkeelle kokeilumielellä. 

Kaulakorun materiaalit ja tarvikkeet:

*pahveja, esim. uusien vaatteiden merkkien yms. laput hyviä
*lehtikuva
*puuliima
*decoupage-lakka
*koholakka
*akryylimaali
*rei'itin tai neula
*sakset/katkoteräveitsi
*sivellin
*korunosat, helmet, vaijerit yms. 


Liimasin puuliimalla muotoon leikattuja pahveja (3 kpl) kiinni toisiinsa ja kuvan päälle. Kun liima oli vielä kuivaamatta, pyörittelin terävällä neulalla reiän korunosaa varten - alunperin oli tarkoitus käyttää rei'itintä, mutta pahvit ei mahtuneet väliin. 


Maalasin taustan ja reunat ultramariinin sinisellä akryylilla, minkä jälkeen käsittelin koko palasen decoupage-lakalla. Kuvapuolelle levitin kolme kerrosta koholakkaa kolmiulotteisuuden synnyttämiseksi.


Aina ensimmäinen idea ei ole lopullinen. Pujottelin vihreä/sinisen helminauhan riipusta varten, mutta kokeiltuani kaulaan huomasin kokonaisuuden olevan liian massiivinen ja rauhaton. Pienet mustikanväriset siemenhelmet koruvaijerissa toimi paremmin. ;)


Toista samanlaista korua ei taida vastaan tulla. Ajattelin ajan kanssa tehdä vielä vastaavanlaisia korukokeiluja, voisi myös testata miten lakoilla pinnoitetut pahvit/paperit kestää vettä... Kesäsateeseen en tätä tohdi kaulaani riipustaa. Pidän kaulakorun kuvasta ja värimaailmasta. Tunnelma/sävy on sellainen supisuomalainen ja rauhoittava. :) 


Heinäkuu kera marjojen, jalkapallon peluun, lämpimän meriveden ja helteen on ollut ihana, mutta jälleen kuljetaan kohti syksyä iltojen pimetessä. Uusi syksyn Novita-lehtikin saapui ja mieli on jo kovasti syysneuleiden kimpussa.

Hei hei heinäkuu!  
 

2 kommenttia:

  1. Tosi hauska, persoonallinen koru. (: Ja niin mustikka-aikaan sopiva.

    VastaaPoista
  2. Ihana koru! Nuo pienet helmet sopii riipukseen kuin nenä päähän. Riipus on nyt kuin mustikkahelminauhassa ja tosiaan supisuomalainen. Tykkään!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!