perjantai 18. maaliskuuta 2016

Pääsiäispupu-korvikset
Silmukan ytimestä- haasteen maaliskuun aiheena oli tällä kertaa pääsiäispupu. Aihe todellakin inspiroi -  nyt on useampi työ kesken (hups! :P), mutta tässä ensimmäinen valmistunut: pääsiäispupu-korvikset!

Seikkailin pinterestissä hakusanoilla "crochet rabbit" ja löysin helppoakin helpomman yksiulotteisen pupun virkkausohjeen, ajatuksena tehdä pupuista sitten jotain, mitä mieleen juolahtaa. 

Kuinkas kävikään, hommasta ei meinannut tulla papanaakaan (näin kauniisti ilmaistuna). :D "Pu pu pu pupu pupu...". Pupuja kyllä syntyi, mutta minkään langan olemus ei tuntunut sopivalta. Kävin läpi eri vaihtoehtoja virkkauslangasta vahalla päällystettyyn puuvillanyöriin, huovuttaakin kokeilin villaisia yksilöitä. Päässä alkoi muhia ajatus pupukorviksista...Isoimmat puput oli liian massiivisia korviksiin, mintunvihreät, 100 % virolaisesta villalangasta virkatut ja käsin huovutetut taas passelit. Niistä tuli huovutuksessa melko pehmoisen ja pörröisen oloiset. :)


Koska tykkään näperrellä silloin tällöin koruja, löytyi kätköistä pupukorviksiin sopivat, mintunvihreään taittuvat helmet ja hopeiset koukut. Pujottelin helmet taipuisaan koruvaijeriin ja yhdistin osat. Helppoa kuin heinän teko.


 Ja totta kai korvisten valmistuttua piti heti testailla ja fiilistellä. ;)   


1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!