tiistai 8. joulukuuta 2015

Tonttulakki
Silmukan ytimestä-blogin joulukuun haasteena oli tonttulakki. Lisää tietoa haasteesta löydät täältä: http://silmukanytimesta.blogspot.fi  

Aiheena tonttulakki oli varsin kinkkinen: minulle tuli aina vain mieleen lapsuudenaikaiset punaiset tonttulakit kulkusineen, enkä halunnut lähteä niitä jäljittelemään tai tekemään mitään ennalta arvattavaa tai sellaista, mikä sopii ainoastaan jouluun.

Päätin valmistaa esikoiselle tonttulakin seuraavin kriteerein: lakki ei saisi olla punainen ja sitä tulisi pystyä käyttämään muulloinkin, esim. pihalla ulkoleikeissä. Löysin myös tonttulakille synonyymin, hiippalakki.

Jumituin pohtimaan joulutonttuja, kunnes hoksasin, että eiväthän kaikki tontut ole joulutonttuja - onhan niitä saunatonttuja, tallitonttuja ja muitakin. Valitsin langaksi lämpimän Trysil garnin Artic ullgarnin ja tonttutyypiksi Metsätontun - esikoinen kun tykkää niin isänsä kanssa käydä metsästä hakemassa puita. :) Aikomuksena oli luoda lakkiin vanhan ajan tunnelmaa ja siksi päätin tehdä ristipistoin Novitan vaaleanharmaasta Woolista jotain metsäaiheista kuviointia. Mielestäni kettu sopi hyvin Metsätontun lakkiin ja otin mallia Fazerin kettukarkista. Lakki on toteutettu alusta loppuun "omalla ohjeella".


Tonttu/hiippalakki
Yksityiskohta lakin ristipistokirjailusta
Tässä haasteessa ylitin itseni ja olin varsin kettu tämän tehtävänannon suhteen, sillä varsinaisesti lakkihan ei ole suoraan rinnastettavissa jouluun eli käyttöä on muinakin kuukausina. Mutta suotakoon minulle tämä pieni kiertopolku, olen katsonut lasten kanssa Petteri kaniinia lähes kyllästymispisteeseen asti ja siinä ohjelmassa kettu on ylivoimainen suosikkini. :D


4 kommenttia:

 1. Ihana lakki! Tämmönen kelpais omaankin päähän :) Kiitos ku osallistuit haasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Täällä ootellaan jo innolla ensi kuun haastetta. ;)

   Poista
 2. Kaunis hiippalakki ja suloinen kaveri hiippa päässä nukkumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muksukin tykästyi lakkiin. Ja kuten sanotaan, kun on pipo päässä ei oo järki jäässä, niin kyllä äidin sydäntä lämmittää. <3 :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!