maanantai 6. toukokuuta 2019

Tajunnan virtaa...


Uppouduin maalis-huhtikuussa tajunnan virtaan, kun Tavaroiden taikamaailma-blogin Johanna järjesti Tajunnanvirta-KAL-yhteisneulonnan. Tästä tuli ensimmäinen yhteisneulonta, missä olen saattanut työni kunnialla loppuun saakka. Yhteisneulonta oli tosi mukaansa tempaiseva, sillä siinä neulottiin villasukat annettujen vihjeiden perusteella. 

Yhteisneulonnassa neulojalle annettiin vapaat kädet kuvioiden suunnitteluun ja värien käyttöön, joten samanlaisia sukkapareja tuskin syntyi tekijöiden kesken. Millaiset minun villasukista sitten tulikaan?

Tarkoituksena oli käyttää jämälankoja ja suurin osa sukkalangoistani oli Novitan Seiskaveikkaa. Ekan sukka-aloituksen jouduin purkamaan, koska sukista meinasi tulla liian kireät. Toisessa yrityksessä silmukoita oli niin paljon, että kasvatin sukat polvarimittaisiksi. 


Tajunnan virtaa vihjeittäin...

1. Neulo yksivärinen resori,
noin 4cm tai oman maun mukaan.

Valitsin väriksi vaaleanpunaisen, vaikken ole kyseisen värin vannoutunut ystävä. Näihin sukkiin en halunnut tuoda vihreää pläjäystä, mikä olisi tietysti ollut looginen vaihtoehto vihreän ystävälle. Perusresorin sijaan halusin kokeilla jotain uutta ja löysin googlettamalla kierrejoustimen ohjeen.

2. Neulo pystyraitoja noin 4cm.

Tein luonnonvalkoisella ja mariininsinisellä raitaryhmiä, kuviosta tuli kahdeksalla silmukalla jaollinen läpi suka varresta varpaisiin.
 
3. Neulo jonkinlaisia neliöitä, noin 4cm.

Aurinkoista keltaista ja oranssia ja valinnan vapautta... Edellinen kuviomuodostelma muistutti suorakulmioita, joten neuloinkin timantteja.  

4. Neulo yhden ja kahden kerroksen raitoja, noin 3cm.

Tästä tuli hauska ja näppärä osuus - raidat muodostui nurjasta ja oikeasta neuleesta, väreinä monivivahteinen ruskea ja turkoosi. Tässä kohtaa oli helppo kaventaa sukkaa.

5. Neulo yksi iso tai pari pienempää kuviotapeilikuvksi sukkiin, noin 6cm.

Tuli vain ja ainoastaan mieleen sydämiä, nehän toki kuuluu kevääseen. Joten pienellä suunnittelulla sain aikaiseksi "sydänköynnöksen". Mielestäni tästä tuli sukan paras osuus.


6. Neulo itsestään raidoittuvalla langalla tai neulo tasaraitaa,kunnes sukan varsi on sopivan pituinen.

Ennen raitoja piti saada sukille lisää pituutta. Jatkoin vartta keltaisella/vaaleanpunaisella polka dot-kuvioinnilla sekä toistona varren alun raitoja. Tein vielä raitojen jälkeen resorin, jotta sukka pysyisi paremmin jalassa.

7. Neulo sun lempparikantapää.

En tiedä lempparista, mutta tämä on se ensimmäinen opittu kantapää, joka tulee "kantapään kautta". Eli vahvistettu kantapää. Väriksi valikoitui hillitty beigeharmaa, koska tähän väliin halusin jotain neutraalia ja huomaamatonta. 

8. Neulo yksi leveähkö raita, noin 2-3cm.

En neulonut tätä raitaa, vaan jatkoin kantapään värillä. Kai sitä saa olla vähän rastarannan kiiski? 


9. Leikittele lyhyillä pystyraidoilla noin 4-5cm.

Leikittelin pystyraidoilla, vaikka kuvio näyttääkin X-kromosomilta. Yhdet yksittäiset punaiset silmukat tekee raidoista moniulotteisemman kuvion. 

10. Neulo sukkiin eripariraidat. Raidat voivat olla esim. eri järjestyksessä,eri värisiä, eri korkuisia... Noin 3-4cm.

Jotenkin olen perfektionisti ja ajatus eripariraidoista hirvitti. Tein samanlaiset raidoitukset sukkiin: turkoosia, keltaista, vaaleanpunaista, oranssia... Kuin sateenkaari. Näistä tuli mieleen My Little Ponyt.  

11. Neulo hammastus-, sakara- tai siksakkuvioita noin 4cm.

Päädyin siksakkiin, sillä ajattelin sen sopivan parhaiten sukkien kuviointeihin. Aluksi mariininsininen tuntui synkältä, mutta vivahteikas ruskea korostuu siinä mukavasti ja siksakki näyttää hieman revontulilta.

12. Neulo jonkinlaista pistekuviota,kunnes pikkuvarvas peittyy, ja tee sitten haluamasi kärkikavennukset. 
Jos sukka on jo sopivan pituinen,  voit neuloa pistekuviota myös kavennusten alussa.

Pistekuviointia ei tarvittu, koska edellinen siksak-osuus oli riittävän pitkä. Sukan kärjestä ei pitänyt tulla saman värinen kuin aloitus, mutta koin, että nyt on hyvä päättää siihen väriin millä on aloitettu.

Tykkään lopputuloksesta ja sukkien värimaailmasta - sopii niin pääsiäiseen kuin vappuun. Juhannuksenakin nämä voi sujauttaa jalkaan, jos sää on kolea. Värikokonaisuus yllätti tekijänsä, yleensä vihreä on sydäntä lähellä, mutta näissä sukissa on aivan kaikkea muuta. Näissä sukissa on paljon iloa ja pirteyttä!

2 kommenttia:

  1. Tulipa niistä kauniit! :) Nuo sydänköynnökset on kyllä ihanat. Ja olihan mallisukissakin jatkettu kantapään värillä se yksivärinen raita. ;) Ja eikö oo hauskaa, miten värit löytävät paikkansa, kun alkaa vaan sommitella niitä mitä on, vaikkeivät ne ensi silmäyksellä välttämättä olisikaan niitä omia suosikkeja. Oli kyllä hauska seurata erilaisten sukkien valmistumista, ja on edelleen. Moni on tehnyt useammankin parin. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniit sukat sait aikaiseksi. Minä ihailen teidän muiden tuotoksia, kun oma aika ei millään riittänyt lähteä mukaan:)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!