tiistai 24. lokakuuta 2017

Hupsut tupsut

Pojille piti saada pään lämmikettä - molemmille jotain samanlaista, mutta vähän erilaista.


Lankamaailmasta heräteostoksena hankittu, sopivan poikamaisen turkoosi Viking Alpaca jalostui pipoiksi. Lanka on 100% alpakkaa ja neulonta oli mukava elämys niin pehmeän ja lämpöisen materiaalin kanssa. 

Ilman ohjetta neulotut pipot syntyi vikkelästi nro 6 sukkapuikoilla. Neulepinta on 1 o 1 n-helmineuletta. Vaikka veljesten pipot onkin eri kokoa, oli vaarana, että ne menevät sekaisin. Joten pipot piti erottaa toisistaan tupsujen värien avulla.


Olin tilannut Kiinasta kätevät "tupsukoneet", mutta vasta Youtuben ohjevideota katsellessani tajusin, että minulle oli lähetetty jokaisesta tupsukoosta vain toiset puolet osista. Höynäytettynä oli keksittävä muu keino. Onneksi Youtubesta löytyi tupsujen teko- ohje kahden wc-paperihylsyn avulla. Tupsut on askarreltu Nordia Produkterin Käsityölangasta. Näppärästi onnistui, vaikka tulikin vähän hupsut tupsut!


Esikoinen valitsi suoriltaan tupsun väriksi oranssin, se on kuulemma hänen lemppariväri. Kuopuksella oli valinnan vaikeutta muutamasta vaihtoehdosta, joten yhdessä ratkaistiin väriksi iloinen keltainen. Mukavan syksyiset värit, eikös?       

1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!