tiistai 29. elokuuta 2017

Kalevala Cal-peittoprojektiOlipa impi, ilman tyttö,
kave luonnotar korea.
Piti viikoista pyhyyttä,
iän kaiken impeyttä
ilman pitkillä pihoilla,
tasaisilla tanterilla.
 
1. runo / 111-116

Flunssan kourissa ollessani oli aikaa pyöriä instagrammissa ihastellen, mitä muut bloggaajat ja käsityöharrastajat ovat saaneet aikaiseksi. Näyttöön pongahteli ihania, sekä yksivärisiä että monivärisiä virkattuja neliöitä, mitkä oli tägätty hakusanoilla #kalevalacal ja "kalevalacal2017. Mielenkiinto heräsi niin, että piti googlettaa, mitä näiden virkattujen neliöiden taustalla oli.

Selvisi, että ihan äskettäin on pyörähtänyt käyntiin Kalevala CAL- peittoprojekti 100 vuotta täyttävän Suomen kunniaksi. Projekti kestää marraskuuhun ja ideana on toteuttaa peitto vaihe vaiheelta. Tietyin väliajoin julkaistaan yksi uusi neliö ja lopulta nämä kootaan peitoksi. Neliöt on eri suunnittelijoiden kehittämiä ja inspiraation lähteenä on käytetty kansalliseepostamme Kalevalaa.

Yläasteaikana olin todella tykästynyt Akseli Gallen-Kallelan Kalevala-aiheisiin maalauksiin niin, että en voinut olla ohittamatta tätä peittoprojektia... Aloitusruudun nimi on Ilmatar. 

 Valitsin peittoprojektin langoiksi seiskaveikanvahvuisia lankoja (mitä sattuu olemaan) ja virkkuukoukuksi nro 4. Ainakin tämä ruutu tuotti hiukan ongelmia, kun silmukkamäärä ei meinannut täsmätä paikoin. Enkä mene takuuseen, että ruutu on täysin ohjeen mukainen, mutta nätti siitä tuli. Värivalinnat tulee olemaan hiukan erit kuhunkin neliöön ja tunteella mennään - oikeastaan nyt jo hirvittää, millaisen sekametelisopan tulenkaan saamaan aikaiseksi! 

5 kommenttia:

 1. Oih, sie lähit tähän mukaan. Kauniit värit tässä neliössä! :) Mie kuulin CALista ennen ku se alko, mutta en ole itse osallistunut, kun ei ole oikein sopivia lankoja, enkä halua ostaa uusia varta vasten, niin ihailen nyt pala kerrallaan muiden töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tää osallistuminen lähti hetken mielijohteesta, kun kaikenlaisia lankojakin löytyy mukavasti. Eka palanen jo oli hieman haastava, joten hyvä että haastettakin löytyy niin pysyy mielenkiinto yllä. ;)

   Poista
 2. Tässä sinun ruudussa on aivan mahtavat värit!
  Minun oli pakko tilata lankapaketti, koska en usko, että olisi omista varastoista löytynyt.. Ja en halunnut ruveta itse mietiskelee väriyhdistelmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väriyhdistelmien pohdinta on kyllä haastavaa, toista neliötä purin useampaan otteeseen kun mikään yhdistelmä ei tuntunut hyvältä.. ei vaikka kuinka ajattelisi, että se on vain yksi tilkku muiden seassa - silti pitää hioa viimeiseen asti. :P

   Poista
  2. Se on jännä, miten sitä kuitenkin pitää hioa eikä vain antaa olla :D.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!