tiistai 20. kesäkuuta 2017

Ihon kuorinta-aine

Luonnonmukaiset raaka-aineet ihon hoidossa ja hiustenpesussa on alkaneet kiinnostaa viime kuukausina, kun intouduin kevättalvella kokeilemaan naistenlehden kansien välissä tullutta ilmaisnäytepäivävoidetta: menin töihin ja kauhukseni huomasin, että poskipäihin oli tullut voiteen johdosta valkoisia, tunnottomia täpliä. Jokin allerginen reaktio? Pani kyllä miettimään, mille kemikaalipommeille joka päivä altistuu ja kuinka sitä ennen vanhaan pärjättiin, kun ei ollut näitä kaunistavia voiteita ja muita kaupallisia tököttejä. :)  


Juhannusviikon kunniaksi päätin laittaa kesän eliksiirit purkkiin... Viime kesänä törmäsin Strömsön sivuilla ihon kuorinta-aineeseen, minkä yhtenä raikastavana ainesosana on tuoreet koivunlehdet. Ohje on todella simppeli ja ainesosat löytyy mukavasti kaupan hyllystä.

Raaka-aineet:

1 dl tuoreita koivunlehtiä
5 dl hienojakoista merisuolaa
2 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Kaikki ainesosat laitettiin kulhoon ja tehosekoittimella sekoitettiin peston näköiseksi massaksi. Kuorinta-aineen jämy koostumus oli ilmeisesti tehosekoittimelle liikaa, koska se ylikuumeni ja alkoi hieman käryämään. Mutta toimii edelleen!


Tein heti kaksi satsia, mikä meni kahteen lasipurkkiin. Kuorintavoide käy koko vartalolle ja säilyy suljetussa lasipurkissa 6-12 kk. Talvellakin voi siis siemailla kesäisten koivunlehtiä tuoksua. :) 

3 kommenttia:

  1. Kuulostaapa kivalta mömmöltä! (: Ja joo, kyllä sitä tulee mietittyä, kuinka paljon kemikaaleja iholleen laittaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta, shoppaillen tulin käymään ja ajattelin liittyä myös, aina voi löytää jotain vinkkejä toisten blogeista.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulosti,tuota pitääkin kokeilla! Ajatus että saisi nuuhkia talvella saunassa kesän tuoksuja on mukava:)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!