perjantai 17. maaliskuuta 2017

Paperihelmet

Aika lailla vuosi sitten lähdin mukaan Abstrakti-blogin Käsityökirja-haasteeseen, jossa oli tarkoituksena toteuttaa valitsemistaan kirjoista töitä. Lokakuussa oli puhe olla kaikki opukset kahlattuna (oma takaraja töille), mutta mikä syy oli milloinkin, että haaste ei päässytkään koskaan päätökseen... Tuon tämän haasteen uudestaan esille, koska olen yllättäen päättänyt jatkaa sen parissa.

Vielä kertauksena valitsemani kirjat:

Käsineitä kesästä talveen Clara Falk, Kamilla Svanlund
Kauneimmat luontoneuleet Stephanie Dosen
Made in home Itse teossa -sakset,sivellin ja neula Nygård/Nygård/Pettinen
GeekChicCrochet Nicki Trench
Rakkain villatakkini Birgitta Forslund
Neulo. Virkkaa. Kirjo. JÄMÄLANGASTA! Sanna Vatanen
oMA KOPPA - NELIÖ Virpi Marjaana Siira

Tämän postauksen myötä olen kirjahaasteen osioista suorittanut 2/7. Intouduin askartelemaan paperihelmiä Made in home Itse teossa sakset sivellin ja neula-kirjan inspiroimana.


Kirjassa oli selkeät ohjeet paperihelmien tekoon. Nämä helmet on pyöritelty sukkapuikon avulla Aku Ankan sivuista leikatuista suikaleista. Kovetin helmet Decoupage-lakalla ja niistä tuli yllättävän kestävät.


Kaipasin keväistä, boho-tyylistä korua ja runsaiden asusteiden ystävänä kokosin turkooseista lasihelmistä, turkoosista ketjusta ja kaikenkirjavista paperihelmistä näyttävän kaulakorun. Ylijääneistä paperihelmistä loihdin rannekoruja sujauttaen helmet joustolankaan.


Osallistun tällä postauksella myös Silmukan ytimestä-haasteeseen.
Maaliskuun teemana oli yllätys - ja yllätystä piisasi, kun käsityökirjahaaste saikin vielä jatkoa. Yllätyin positiivisesti myös paperihelmien kestävyydestä ja siitä, kuinka mukavaa niitä oli pakertaa. Eihän helmiä tietenkään kevään räntäsaateessa kannata kastella, mutta yhtä helmeä kokeilin puristaa lujasti... Se meni lyttyyn ja oikeni itsestään takaisin muotoonsa! 


5 kommenttia:

 1. Hienot kaulakoru! Minäkin olen suunnitellut paperihelmien askartelua, mutta en ole vielä ehtinyt niitä tehdä.

  VastaaPoista
 2. Kauniit ja näyttävät korut olet saanut tehtyä! (: Decoupage-lakka on kyllä ihme aine, sen kanssa voi tehdä vaikka mitä - näin olen nähnyt, itse en ole vielä kokeillut, vaikka pari eri tavoin päällystettävää purnukkaa on odottamassa inspiksen iskemistä.

  VastaaPoista
 3. Mä tein paperihelmiä hirveän kasan joskus viitisen vuotta sitten. Tarkoituksena oli tehdä mun yksiön alkoviin helmiverhot niistä, mutta enpä koskaan saanut niitä valmiiksi. Nykyään ei enää ole alkovia (eikä yksiötä), pitäisi keksiä niille helmille joku käyttötarkoitus... :D

  VastaaPoista
 4. Hurjan hienoja paperihelmiä ja upea yhdistelmä! Noitahan pitää itekin kokeilla :).

  VastaaPoista
 5. Hienoja helmiä ja upea koru :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!