perjantai 30. syyskuuta 2016

Hamonen lehtivihreästä...


Vielä ehtii postata tälle kuulle jotain aikaansaatua, vaikka koukkujen ja puikkojen vauhti onkin laiskistunut arjen kiireessä.


   Silmukan ytimestä-haaste käsitteli tässä kuussa Lehti-aihetta. Aiheen olisi voinut hyvin kiertää ohittamalla puiden lehdet ja tehdä jotain sanomalehtiin tms. liittyvää... Mutta pysyttelin tehtävänannon kannassa tiukasti ja päätin pukeutua haavan lehteen! ;)


Tilasin Lankamaailman alesta pehmoista, limen vihreää Hjertegarnin Blend-bamboo lankaa aikomuksenani virkata mekko. Lime väri toi oitis mieleen haavan lehdet. Haapa ei ole ehkä se juhlavin ja värikkäin puu syksyllä, mutta meidän leveysasteilla tammet ja vaahterat yms. jalolehtipuut kasvavat vain toisten tonteilla. Haapa on kaunis ja luonnonvarainen, ja lehtien kahina tuulessa on kuin musiikkia korville.


Tuttuun tapaani en jaksanut kaivella ohjeita "mekkoon", vaan etsin pinterestistä mukavan virkkuumallin (hieman muunnellen), jossa pylväsryhmät yksinkertaisuudessaan muistutti lehtiä. Virkkasin näppituntumalla putkilon alhaalta ylös päin ilman kavennuksia tai lisäyksiä. Tarkoituksena oli, että putkilo mahtuisi lantiosta läpi, vaan ei mahtunutkaan kuin yläkautta. Ja virkatessa mietin mekon yläosaa ja sovittaessa päätinkin, että työstä tuleekin hame etten ole liikaa limen peitossa! Viimeistelin vyörärön kiinteillä silmukoilla ja virkkasin kiristysnauhan.


Hametta pystyy yhdistelemään erilaisiin paitoihin (mekossa ei olisi ollut sitä mahdollisuutta), mutta vaatii alle alushameen jos sukkisten kanssa käyttää. Hame on kapeanmallinen ns. kynähame ja vintagehenkinen. 

    

1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!