sunnuntai 28. elokuuta 2016

Virkattu kassiaiheena oli vuoden ajankohtaan sopivasti vilja. Elokuu on ollut varsin sateinen, mutta tänään eilisen myrskyn jälkeen oli ihana poutasää ja lenkillä ollessani napsasin yllä olevan kuvan kullankeltaisesta viljapellosta. 


Viljasta tulee mieleen Juice Leskisen melankolisen kaunis laulu Syksyn sävel. Siinä lauletaan: " nyt on elokuu, ja minä olen viljaa". Olet mitä syöt ei nyt pidä paikkaansa, sillä vilja ei kuulu mun ruokavalioon kuin poikkeustilanteissa. Mutta syksyn tullessa tulee aina kaihomieli, kun kesä meni ja monesti syksyn saapuessa uppoudun ajattelemaan syntyjä syviä ja käyn läpi menneen kesän tapahtumia. Tunnelma lienee samankaltainen kuin Juicen laulussa. :)

Vilja haasteen aiheena ei ollut helppo, koska mieleeni ei tullut yhtäkään viljaa muistuttavaa työtä. Mutta lähdin avaamaan tehtävää värin kautta ja oikeastaan ainoa konteksti viljaan on työn väri, sinapin/okrankeltainen Novitan Hanko-lanka.


Virpin kovasti odottamani Omakoppa 365-kirja saapui sopivasti tässä kuussa Adlibriksestä ennakkotilattuna. Siellä oli kuva kahdesta mandalasta kootusta laukusta, joten päätin toteuttaa vastaavanlaisen haasteen tiimoilta. 


Kirjan mandalat oli itsessään tosi helppo virkata, mutta suurin pulma oli kassin kahvat... Puiset kahvat ei sopineet, kun olivat liian pienet kassin kokoon nähden eikä ylimääräisiä nahkavöitäkään löytynyt tähän käyttötarkoitukseen. Päätin yksinkertaisesti virkata kiintein silmukoin kahvat ja ompella ne lopuksi kiinni.


Virkkuujälki ei ollut kovin jämyä, joten virkkasin muovitynnyristä sahatun muovinpätkän kiinni laukun sisäosaan tuomaan ryhtiä ja pitämään yllä ympyrän muotoa.  


Nyt kun oikein katson, niin kukkamandalan terälehdet ja muotokieli muistuttavat hiukan viljan tähkäpäitä ja elokuista kuuta...

5 kommenttia:

 1. Kaunis kassi :) Kiitos haasteeseen osallistumisesta!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Minä, kun lähetän sinulle sähköpostia, niin tulee ilmoitus, ettei pystytty lähettämään.. Mielestäni minulla on sinun sähköpostiosoite oikein :D

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Arvelin aluksi, että väri ei ole ehkä se omin ja käyttöä vaille jää, mutta niin ihminen voi olla erehtyväinen.. :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!