lauantai 23. huhtikuuta 2016

Virkatut puhdistuslaput


oli kirkkaiden värien ystävälle kuin pahin kauhuskenaario, aiheena oli nimittäin pastelliväri. Henkilökohtaisesti en pidä pastelliväreistä esim. pukeutumisessa, sillä omaan niin vaalean hipiän, etteivät pastelliset värit yksinkertaisesti soinnu/sovi iholleni. 

Osallistuessani taisin mainita pastellivärien vastenmielisyydestä, mutta myöhemmin tajusin, etten ollutkaan täysin rehellinen: rakastan yli kaiken kyllä mintunvihreää sisustuksessa. ;)Mutta tähän haasteeseen hain värejä, joita sattui löytymään lankavarastostani. Ja sattuipa niin hauskasti, että löysin kerät ällöä vaaleankeltaista ja liidunvalkoista puuvillasekoitelankaa (nämä kerät olin varmasti saanut jostain, sillä värit ei oikein olleet mun mieleen). 

Pohdin, mitä vaaleankeltaista ja liidunvalkoista voisin virkata langoista, joista en voinut kuvitellakaan tekeväni mitään asustetta. Mulla oli kauan ollut aikomuksena virkata kasvojen puhdistusliinoja ja ajatus näistä kananmunan väreistä tähän tarkoitukseen tuntui mahtavalta ajatukselta - kyllähän näin ällön värisiin puhdistuslappuihin kärsii kasvonsa pyyhkiä. ;)

Aluksi kokeilin pinterestin ohjeiden mukaan virkkailla sellaisia "pampulamaisia" puhdistuslappuja, mutta muutaman kokeilun jälkeen päädyin tekemään tähtikuvioisia, "paistettuja kananmunia". Puhdistuslappuja tuli kahdesta kerästä 15 kpl. On nuo rokkaavampia ja luontoystävällisempiä kuin ne ihan tavalliset. :P 


  

4 kommenttia:

 1. Puhdistuslaput on munki mielessä ollut useasti! Vanulappuja kuluu ja vaikkei ne nyt niin kamalan kalliita olekaan niin jo kai tuossakin säästäisi kun itse tehtyjä pesisi muun pyykin joukossa. Ja se tärkein pointti, luonto pelastuu ;)

  Mäkään en pidä pastellin sävyistä. En edes sisustuksessa. Ne on vaan niin pliisuja, vauvojen värejä :) Ja hyi, tässä talossa jossa nyt asun oli mintunvihreät seinät eteisessä ja yksi huone, ei vain yksi vaan kaikki seinät ympäriinsä! Onneks on maali ja tapetit keksitty :) Noh, eteisen patteri on vielä mintunvihreä, mutta saa ollakkin kun kyllästyin remppaan ja toisaalta se passaa hyvin ton tapetin kanssa :)
  Sny18

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mintunvihreät seinät ympäriinsä on jo ehkä vähän liikaa, mutta sisustustekstiileissä tms. ok, nehän saa helposti pois jos kyllästyy. ;)

   Ite unohtelen monesti kaupasta ostaa ruokaostosreissuilla shampoot, hammastahnat tms. (ne mitkä olis viimeisenä ennen kassoja), niin senkin takia kestokäyttöiset puhdistuslaput on hyvä vaihtoehto mulle. 15 kappaletta riittää kahdeksi viikoksi. ;) Pitää vaan kaivaa pesupussi jostain esiin, ettei pesukone ahmaise nuita, tiedä vaikka olis sen mielestä syötävän hyviä, kun tuollainen kananmuna-look. :)

   Poista
 2. Munkin täytyis tehdä noita lappuja :). Kaunis tähtikuvio ja mainiosti kuvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä kiva tehdä sarjatuotantona, kun valmistuu nopeasti. Kuvaamisesta sain kaiken irti, sillä sattui löytymään lainaksi retro "lättypannu". :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!